Linux Mint blog havi hírek - 2020. március

A StatusNotifier, libAppIndicator és a libAyatana

Az Electron-ban végzett módosítást követően az XappStatusIcon kisalkalmazások támogatást fognak kapni a StatusNotifier, libAppIndicator és libAyatana csomagokhoz.

Ezt a támogatást, amelyet alapértelmezés szerint letiltottak a Cinnamonban, teljesen el fognak távolítani az asztali környezetből, és átruházzák az XappStatusIcon kisalkalmazásra.

A LibAppIndicator és a libAyatana képes arra, hogy visszatérjen az xembed-hez (a GTK tálca technológiához), tehát még ha a Cinnamonban alapértelmezés szerint le is tiltották ezeket a technológiákat, az ezeket a könyvtárakat használó alkalmazásoknak még mindig rákerülne az ikonjuk a tálcára. A Mintban még jobb volt a helyzet, mivel a libAppIndicator-t befoltozták ahhoz, hogy visszatérhessen az XappStatusIcon-hoz, mielőtt visszatérne az xembed-hez, így megőrzi a HiDPI-vel és a szimbolikus ikonokkal való kompatibilitását. A probléma közvetlenül a StatusNotifier-t használó alkalmazásokkal volt, amelyek egyáltalán nem tértek vissza semmihez és nem volt látható tálcaikonjuk. A StatusNotifier-be költöző Electron-nal ez a probléma sürgősebbé vált.

Az ezekhez a technológiákhoz támogatást megszerző XappStatusIcon kisalkalmazások garantálni fogják a modern Electron alkalmazások és jelzők jobb támogatását, és ezt minden disztibúcióban megteszik, anélkül, hogy bármit be kellene foltozni.

A Nemo teljesítménye

A csapat megvizsgálta a fájlkezelő teljesítményét és azokat a módosításokat, amelyeket elvégeznek annak a módján, ahogy a Nemo kezeli a bélyegképeket. Habár az új bélyegképek előállítását aszinkron módon végezte, a meglévők betöltésének néha hatása lehetett a tartalom böngészésére és a könyvtárak közötti navigációra.

Ezek mögött a változtatások mögött rejlő fő gondolat az, hogy rangsorolja a tartalmat és a navigációt, valamint a lehető legnagyobb mértékben késlelteti a bélyegképeket. Ennek eredményeként a könyvtárak tartalma általános ikonokkal jelenik meg, mielőtt a bélyegképek megjelennek, de a teljesítményben érezhető fejlesztések eléggé észrevehetőek.

Ennek is van pozitív hatása a teljesítményre az olyan nehéz I/O folyamatok és lassú HDD-k esetében, mint pl. a videók külső eszközökre való mozgatása.

 

Hozzászólások

kimarite képe

Könyvlap / Címlap (Kiadási megjegyzések) - Duplázás, és ...

Mindezek nagyon jó hírek.
Az LMDE4 kiadási megjegyzésekben ez is jó hír, az alapértelmezetten nem PAE kernel.:

PAE támogatás a 32 bites kernelben

Hogy garantáljuk a kompatibilitást a nem-PAE processzorokkal, a Linux Mint Debian 32 bites verziói alapértelmezés szerint 686-os nem-PAE kernellel érkeznek. A PAE támogatáshoz egyszerűen telepítse a 686-PAE kernelt és indítsa újra a számítógépét.

Írja be a következő parancsokat és indítsa újra a számítógépet.

apt update
apt install linux-headers-686-pae linux-image-686-pae

Probléma

Az LMDE4 Kiadási megjegyzések a címlapon kétszer jelentek meg, és mindkettő Könyvlapként, azaz egyikhez sem lehet hozzászólni. Az URL ugyanaz:
https://linuxmint.hu/sugo/linux-mint-debian-edition-4-debbie-kiadasi-megjegyzesek

Mindkét helyen ez:

Címlap » Verziók » Linux Mint Debian Edition 4 „Debbie” » Kiadási megjegyzések

És kéne mellé a terjesztés neve is, mint a másik könyvlapnál (ha címlapon van):

Linux Mint Debian Edition 4 „Debbie”

Kéne egy könyvlap és egy címlap bejegyzés. Külön-külön.
Rendhagyó, hogy itt írok. Mindjárt írok máshol is... .

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Könyvlap / Címlap (Kiadási megjegyzések) - Duplázás, és ...

#1 A duplikáció nem tudom miért van. Ez egy könyvlap és ezért nem lehet hozzászólni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Könyvlap / Címlap (Kiadási megjegyzések) - Duplázás, és ...

#1.1 A Könyvlap jellemzőit tudom, világos. De a Címlapra kikerülő Hírekhez mindig is hozzá lehetett szólni. Láttam a beállítási lehetőségeket, mindkettőt be lehet jelölni egyszerre (vagy akár többet) egy beküldés alkalmával. A megjelenésről beszélek: Címlap, Könyvlap, Bejegyzés (Közzétéve, Címlapra helyezve, Kiemelt az oldal tetejére). Csak egy beállítás lehetőségeit láttam. Nyilván, van több, nem tudom.

Érdemes lett volna a Címlapra kerülő bejegyzést külön elkészíteni (másolás formázással), mert érzésem szerint hozzászóltak volna a fórumtársak. Az összes beállításra, a lehetőségekre nem látok rá, nem én csinálom, hozzáférésem nincs. Eddig nem tudom, hogy „ment”, viszont Címlaphoz mindig hozzá lehetett szólni. Ha másolással lehet, akkor úgy kéne készíteni egy példány Könyvlapot, egy példány Címlapot, más-más beállítással. A Ctrl '+A|C|V' nem sok idő, a megszokott dolgokat tartani. Megérné. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve