Linux Mint blog havi hírek - 2020. április

A munka folytatódik a Linux Mint 20 - „Ulyana" kiadáson, amelyet ez év júniusára tervezünk. Néhány olyan funkciót hozzáadtunk, amelyeket a LMDE 4-ben vezettünk be, mint például az élő felbontás-emelés a Virtualboxban és az APT javasolt csomagok alapértelmezés szerinti aktiválása.

A Linux Mint 20 3 kiadásban (Cinnamon, MATE és Xfce), de csak 64 bites verzióban lesz elérhető. Alapját az Ubuntu 20.04 LTS fogja képezni, és a Linux 5.4 kernelt használja.

A saját könyvtár titkosítása, amelyet az Ubuntuban eltávolítottak, továbbra is elérhető lesz.

A Cinnamonban a legszembetűnőbb funkciók a megnövelt Nemo teljesítmény, a monitor frissítési frekvenciájának módosítására való képesség és a részleges HiDPI felbontások lesznek. Az értesítési terület kisalkalmazás is közvetlenül átruházza a jelzők (libAppIndicator) és a StatusNotifier (Qt és az új Electron alkalmazások) ikonok támogatását az Xapp StatusIcon kisalkalmazásnak.

Az asztali környezetben be fogunk vezetni egy új fájlmegosztó eszközt, amely valóban egyszerűvé teszi, hogy fájlokat küldjön és fogadjon a helyi hálózaton keresztül. Mint ahogy ön is tudja, mi egy nevetségesen hangzó nevet használtunk, hogy elkezdjünk dolgozni ezen a projekten, és új nevet kerestünk neki. Hatalmas mennyiségű javaslatot kaptunk,amelyeket megfontoltunk és összehasonlítottunk egymással. Jó néhány jó név volt, de az a viccesek nem hangoztak olyan jól, mint az eredeti, a komolyak pedig túlságosan úgy hangoztak, mint egy Web 2.0 szolgáltatás. Így az olyan nevek átnézése után, mint pl. az „Ethernator”, „Datanator”, „XFiles”, „Overcast”, „Capsule”, „DropZone”, végül visszatértünk az eredeti névhez és úgy döntöttünk, hogy ahhoz ragaszkodunk. A „Warpinator” nevetségesen hangzik, de sok embernek tetszett és olyan sok meghallgatás után megszoktuk a használatát.

A Warpinator most titkosítja a hálózaton történő kommunikációt, és az összes olyan funkciót tartalmazza, amelyet erre a kiadási ciklusra terveztünk. Kapott egy új ikont, és most az egyetlen dolog, ami hiányzik, a fordítások. Ha ki szeretné próbálni, itt vannak a csomagok a Mint 19.3-hoz és az LMDE 4-hez.

Az LMDE 4-ben minden, amire szüksége van, ez a csomag. Töltse le, telepítse, a Gdebi megkérdezi, hogy telepítse-e a függőségeket, ezek pedig az LMDE 4 tárolókban elérhetők.

A Linux Mint 19,3-ban a tárolók nem tartalmazzák a szükséges függőségeket, így használja a "Szoftverforrások" eszközt, hogy hozzáadja az alábbi PPA csomagtárolót:

ppa:clementlefebvre/grpc

Ezután frissítse az APT cache-jét, majd képes lesz telepíteni a Warpinatort ennek a csomagnaka használatával.

Az apturl az aptdaemon háttérprogramot fogja használni a Synaptic helyett, a Gdebi pedig újonnan átalakított felhasználói felületet fog nyújtani:

A Mint-Y téma s okkal világosabb színeket fog nyújtani, mint azelőtt. Itt van néhány régi színnek (bal oldalon) néhány új színnel (jobb oldalon) való összehasonlítása:

Itt van a Mint-Y-Blue példaként. Így nézett ki:

És így néz ki most:

A sárga mappák is elérhetők lesznek.

És amikor először lép be a Linux Mint 20 asztali környezetbe, az üdvözlőképernyő ezekre a színekre felhívja a figyelmét és megkérdezi öntől, hogy melyik tetszik önnek a legjobban.

Ezeket az új színeket ezeknek a csomagoknaka telepítésével tesztelheti. Használja őket néhány napig, hogy megszokja őket, és tudassa velünk, hogy mit gondol.

És ez az összes hír erre a hónapra vonatkozóan. Remélem, hogy élvezni fogja a játszadozást a Warpinatornak ezzel a korai kiadásával. Bátran Küldje el nekünk az ön észrevételeit és a hibajelentéseit. Sok Köszönet mindenkinek, aki nekünk adományokat küld és pénzzel segíti ezt a projektet, és mindenkinek, aki részt vesz a Linux Mintben és annak közösségében.