A Linux Mint 19.1 „Tessa” újdonságairól magyarul

kami911 képe

A Sugóban magyarul elérhetővé váltak a Linux Mint 19.1 „Tessa”-val kapcsolatos információk, az újdonságok, valamint a kiadási megjegyzések és a frissítési információk.

Az összeállítást lényegi részét Palotás Anna a Full Circle magazin egyik fordítója készítette.

A gyűjtőoldalról elérhető információk az alábbiak:

A Linux Mint fejlesztő csapata büszkén jelenti be a Linux Mint 19.1 kiadását, amely a Tessa nevet kapta. A 19.1-es kiadás az Ubuntu – 2018. áprilisban megjelent – 18.04-es hosszan támogatott (LTS) verziójára alapul. A Linux Mint támogatási modelljének megfelelően ez a verzió 2023-ig kap frissítési támogatást, így a hibajavítások öt éven keresztül lesznek elérhetők ehhez a rendszerhez.
Ez a kiadás tartalmazza a Cinnamon 4.0 frissen megjelent, a MATE 1.20 nemrég  megjelent és az Xfce 4.12 télen megjelent verzióit, illetve sok más újdonságot is. A fejlesztők a kiadással egyidőben a LMDE 3 tárolóba is feltöltik a legújabb kiadásnak megfelelő csomagokat, valamint az XApps alkalmazások legújabb verzióját. Ez a kiadás elsősorban a meglévő szoftver-környezet további finomítását hozza el, de az új LTS alapoknak köszönhetően, mind a rendszermag, mind a grafikus felület jóval újabb komponensekből áll.

A következő néhány oldalon elolvashatók az új verzió újdonságai, valamint kiadási megjegyzései:

Hozzászólások