Gyere, rád is szükségünk van!

kami911 képe

Ebben a hírben összefoglalok pár hasznos információt, a téged érdeklő szoftverekről és tartalmakról. Amennyiben további kérdésed van,

Amennyiben érdekelnek a szabad szoftverekkel kapcsolatos további hírek, úgy feliratkozhatsz a Szabad Szoftver és Kultúra hírlevélre - ezen a linken.

A Linux Minttel kapcsolatos híreket tartalmazó hírlevélre itt tudsz feliratkozni: http://eepurl.com/c4mDmT

Ha még nem tetted meg, kérlek lájkold Facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/linuxminthungary/ és csatlakozz csoportunkhoz is: https://www.facebook.com/groups/linuxmintbk/

Legyél aktív tagja a Linux Mint Magyar Közösségnek!

Keress, kérdezz, segíts nekünk! Előre is köszönjük!

Navigáció

Töltsd le Android vagy iOS rendszerű telefonodra az offline térképet és navigációt, valamint POI-kat tartalmazó maps.me (Android, iOS) és OsmAnd navigációs szoftvereket. A két szoftver térképi adatbázisát az OpenStreetMap világméretű közössége biztosítja, amely célja egy mindenki számára elérhető térképi adatbázis építése. Ha van kedved csatlakozz te is a kezdeményezéshez! Elkezdeni egyszerű: vedd fel a hiányzó POI-kat, pontosítsd a térképet, először lakóhelyed és iskolád, munkahelyed közelében, majd a számodra ismerős területeken.

Wikipédia, a szabad enciklopédia

Te miben vagy a legjobb? Biztos van olyan téma amiben profi vagy, mert az a hobbid vagy a hivatásod. Ha van kedved bővítsd ki az ismereteiddel a Wikipédiát, a szabad enciklopédiát. Innen megtudhatod, hogy hogyan kezdj hozzá az Wikipédia szerkesztéséhez. Ha egy érdekes szócikket olvasnál, látogasd meg a Wikipédia főoldalát.

Mozilla Firefox böngésző

Böngészd az internetet a követés elleni védelemmel ellátott, a személyes adataidra vigyázó, leginkább testreszabható böngészővel, amely az elmúlt évek folyamán teljesen megújult. Ha régebben Firefoxot használtál, érdemes egy új verziót letölteni és újra kipróbálni. A Firefox áthozhatja a jelenleg használt böngésződből a könyvjelzőidet, böngészési előzményeidet, űrlapkitöltéseidet, jelszavaidat. A Firefox elérhető Linux, Windows, és Mac OS X asztali operációs rendszerek mellett Androidra és iOS-re is. A Sync szolgáltatás használatával képes a könyvjelzőidet, böngészési előzményeidet, űrlapkitöltéseidet, jelszavaidat az eszközeid között szinkronizálni, sőt még az asztali gépen megnyitott lapokat is meg tudod nézni a mobilodon.

Linux Mint operációs rendszer

Te már Linux Mint-et használsz, de az ismerőseid még nem? Keresnek egy jó alternatívát a Windows lecserélésére? Még mindig Windows XP-t használ néhány ismerősöd? Segíts ismerőseidnek a Linuxra történő átállásban!

A Linux jó megoldás lehet régi gépek, korszerű operációs rendszerrel történő ellátására. A Linux ugyanakkor modern számítógépek számára is megfelelő, ingyenes és korlátozások nélküli munkakörnyezet kialakításához vagy éppen internetezésre, film- és zenelejátszáshoz, sőt akár játékra is alkalmas operációs rendszer. A sok terjesztés – különféle Linux-alapú megoldások – közül az egyik legnépszerűbb a Linux Mint, amely a legkönnyebben használható rendszer a Windowsról áttérő felhasználók számára. A Linux Mint teljes értékű operációs rendszer, a LibreOffice irodai programcsomagtól (szövegszerkesztő, táblázatkezelő, bemutatókészítő), a VLC videólejátszón át, a Mozilla Firefox böngészőn keresztül mindent beépítve tartalmaz, amire átlagos felhasználáshoz szükség van. A Linux Mint rendszer modern kinézettel rendelkezik, és kényelmes beállítófelületet biztosít a rendszer tökéletes testreszabásához. Amennyiben további szoftverekre van szükség, akkor az a csomagtárolókból érhetők el, vagy az olyan népszerű alkalmazásboltokból, mint a Steam. A Linux Mint többféle változatban, többek között a régi gépekhez szánt MATE változatban, és a modern gépekhez ajánlott Cinnamon változatban is elérhető.

LibreOffice irodai programcsomag

A LibreOffice egy nagy tudású irodai programcsomag, amely szövegszerkesztő, táblázatkezelő, bemutatókészítő, rajzoló és egyenletszerkesztő összetevőkből áll. A LibreOffice tökéletesen támogatja a magyar és egyéb nyelveken történő dokumentumkészítést, valamint írja és olvassa a más formátumokban érkező irodai dokumentumokat is (például: Word, Excel, PowerPoint). Tejesen magyar nyelvű megoldás, és magyar nyelvű súgóval is rendelkezik. A LibreOffice ingyenesen letölthető és használható a legnépszerűbb asztali operációs rendszereken.

Legközelebb mely programokról és mely közösségekről írjunk? Te melyik programokat használod?