Firefox Send – A Mozilla bemutatta a legjobb találmányát

kimarite képe

Az újdonság az egyelőre kísérleti állapotban lévő Firefox Send szolgáltatás, amivel végre megoldották az internetezők egyik megoldatlan, vagy legalábbis csak körülményesen megoldott problémáját: A nagy fájlok küldését. Ez ugyanis manapság egyáltalán nem könnyű. Képzeljük csak el, hogy egy születésnapi videót szeretnénk elküldeni egy ismerősünknek. A fájl körülbelül 500 megabájtos, szóval az e-mail a szolgáltatók korlátozásai miatt kapásból kiesik, a Facebook Messenger sem jöhet szóba a 25 megabájtos korlátozás miatt. A marginális népszerűségű megoldások mellett egyedül a felhőszolgáltatások (Google Drive, Dropbox, Amazon Cloud, Mega, OneDrive, stb.) maradtak, ahová előbb fel kell tölteni a fájlt, majd külön kérni egy megosztó-linket, majd a letöltés után valamennyi idővel (nem tudni mennyivel, hiszen az sem biztos, hogy a másik fél már letöltötte a fájlt) letörölni a tárhelyről. Macerás. Erre mondja most a Mozilla, hogy itt a regisztráció nélkül, Chrome-felhasználók számára is azonnal használható Firefox Send (send.firefox.com) weboldal, ahová akár 1 GB-os fájlokat is feltölthetünk, a feltöltés (és titkosított letárolás) befejeztével pedig automatikusan megkapjuk a linket. A link 1 letöltés vagy 24 óra után lejár, tehát törölgetni sem kell.

Forrás: Androbit

Részletek

„A Send bármelyik modern böngészőben használható.”

Firefox Send – A Mozilla bemutatta a legjobb találmányát
Firefox Send – A Mozilla bemutatta a legjobb találmányát

Hozzászólások

meskobalazs képe

Alternatívák

Csak a cikk egy részére reagálnék. Azért mióta létezik olyan, hogy bittorrent, elég egyszerű dolog a fájlok átküldése. Ráadásul ha mágnes linket használ az ember, akkor csak egy URL-t kell megnyitni :)

Amiért a Send jó, az a beépített titkosítás.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Alternatívák

#1 Egy részre reagálok én is. Torrent kliense nem mindenkinek van és nem mindenki fogja telepíteni (nem szereti, fél a használatától), viszont böngészője mindenkinek van :-). Nos, a másik részre is reagálok mégis: igen, a beépített titkosítás jól jön és hasznos.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Ha "születésnapi videót

Ha "születésnapi videót szeretnénk elküldeni egy ismerősünknek", arra tényleg jó a Send, csak szóljunk neki, hogy siessen a letöltéssel.
De ha mondjuk 20 ismerősnek szeretnénk elküldeni, akkor használjuk inkább a több éve létező Mammutmail-t.

Ezzel, (mammutmail.com) minden macera nélkül (regisztráció) a feladó, és a címzett e-mailcím megadása után jöhet a fájl kiválasztása, ha kell, a titkosítás kiválasztása, majd a küldés.

A feltöltött születésnapi videót 20 címzettnek küldhetjük el, és 5 napig tárolódik. Igaz, a fájlméret korlát 400 MB. De ez a lehetőség már több éve rendelkezésre áll, tehát semmi újdonság nincs benne.

És abban is biztos vagyok, hogy létezik még vagy egy tucat hasonló, és ingyenes szolgáltatás.

szerk: jumbomail.me > 20 GB

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ha "születésnapi videót

#2 „És abban is biztos vagyok, hogy létezik még vagy egy tucat hasonló, és ingyenes szolgál”
-- amelyikek mindegyikéről ugyanez mondható el, mint a Send-ről, hogy: 'abban is biztos vagyok, létezik vagy legalább 20 hasonló megoldás' ;)

„Ha "születésnapi videót szeretnénk elküldeni egy ismerősünknek", arra tényleg jó a Send, csak szóljunk neki, hogy siessen a letöltéssel.”
-- te sok más oldalról megvizsgálod, de egyik indokod szerint sem jó túlságosan a számodra. Én például egy napon belül válaszolok az e-mail-ekre, tehát nekem tökéletes (lehet) ;). Az használja, akinek a paraméterezése alapján megfelel, s az pedig ne feltétlen szeresse, akinek nem felel meg. :-)
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Születésnapi videó

#3

#3 Ez is túlzás, mármint (szerintem) kicsit felesleges 'kritika'. ... mármint természetesen :-) meg lehet emílteni, hogy 'a FF feltalálta a melegvizet', de ismétlem, például a Firefox felhasználóknak (is, mert nemcsak ezzel használható) hasznos az infó, és én ismerek sok embert, akinek szintén hasznos lehet, így következésképpen (szerintem) minden

-- új fejlesztés alapvetően jó, soha nincs, nem lehet elég az új fejlesztésekből (azért nem rossz hír itt, mert nem gátolja a Firefox eredeti funkcióit, nem lassít, nem okoz, egyéb bármilyen használati kellemetlenséget)
-- és mert ..., létrehozták ... azaz itt egy új lehetőség a fájl megosztásra.

Nem  'találták fel', hanem bővítették a szolgáltatásukat ezzel, gondolva nyilván arra,
-- hogy egyes felhasználóknak szükségük lehet erre, ki nem mondott kívánság szinten,
-- csábítanák a más böngészőt használókat.

Összefoglalva
-- egyrészt a verseny diktál 'lépéseket', egy üzletpolitika ez, mint ahogy egy gépkocsi márka gyártója is beletesz egyes cuccokat a következő kiadásba,
-- másrészt a mérnökök 'dolgoznak', jár az agyuk (ezen is és más fejlesztésen is).

:-) Félreértesz, félreolvastad. Sehol nem olvashatod a tovább közlésben, hogy ez egy világrengető fejlesztés lenne. Ez egyszerű napi hír és semmi több, néha ilyen is kell :D. Hír +: amúgy, nem mindenki fürdik, gondolnád pedig, hogy igen ... ;)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Eredeti cikk

#3.1 Az Androbit megfogalmazása esetleg tényleg 'félreértésre' adhat okot :-) (a párhuzamaikat nézve, viszont értelmezhető a cikk). Én azt mondom, amit mondtam az imént. Meg lehet próbálni cikkeket átvenni ide úgy, hogy teljesen kívülállóként nézed, nem könnyű. ;)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve