Cikkajánló

Két cikk a Linux Mint Cínnamon használatához

Trükkök. http://www.techsupportalert.com/content/tips-and-tricks-linux-mint-after-installation-mint-17-cinnamon-edition.htm

Frissítés után ajánlott beállítások  https://sites.google.com/site/easylinuxtipsproject/mint-cinnamon-first#TOC-TEN-ESSENTIAL-ACTIONS:

Zdnet bemutató a Raffaela kiadásról

Linux Mint 17.2 az év legjobb lasztali linux rendszere  http://www.zdnet.com/article/2015s-best-linux-desktop-mint-17-2/

Hozzászólások

kimarite képe

RE: Cikkajánló - apt-xapian-index

@#0 Érdemes a "komolyabb" dolgokra még egyszer - legalább - már forrásból is rákeresni, mert például ezen csomag eltávolítás a Synaptic-ban "nézet-változás" :) okoz, pontosabban a 'Quick Search' eltúnik és csak fájlnév szerint lehet kereni, de a találatok is szűkebbek lesznek .. folytassam? Úgyis észreveszed. És a keresés is lassabb lesz, mert nincsenek indexszelve a csomagok: sudo apt-get purge apt-xapian-index . Ettől függetlenül kellenek ezek a komplett leírások.

... tool to maintan a Xapian
index of Debian package information in /var/lib/apt-xapian-index, and
axi-cache, a command line search tool that uses the index.

axi-cache allows to search packages very quickly, and it also interfaces with
the shell command line completion in a smart way, ... 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE: Cikkajánló - apt-xapian-index

#1 Ez a probléma hogy kapcsolódik ezekhez a cikkekhez?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE: Cikkajánló - apt-xapian-index

#1.1 Benne van az egyik cikkben az eltáv parancs, mert elolvastam mindegyik cikket. Nem feltétlen probléma, csak a következményt írtam. Ami lehet, nem mindenkinek közismert. Kezdő koromban nekem kényelmetlen volt a xapian nélküli keresés (a Quick Search ablak eltúnik, és csak néhány találatot dob a keresésre), de érdemes lehet kipróbálni, hátha gyorsít. Ha jól tudom van, vagy inkább volt - de ezt nem tudom - valami függősége a Synaptic-nak, ami miatt az apt-xapian-index eltávolítása utáni visszatelepítével nem állt vissza a régi rend. Talán a Python-nal is összefügg. De kellett küszködni. Jó pár éve.

Mostanában a find indul el a rendszerrel és keresgél egy ideig, ami ugye valami hasonló. De őszintén szólva pontosan nem tudom mit csinál. Nyilván adatbázist frissít (úgy olvastam felületesen), és a locate-nak is szüksége van rá, persze, csak, ha telepítve van az utóbbi: nemcsak az updatedb frissíti ezt a bizonyos fajta adatbázist, de ebbe a témába sem másztam bele mélyebben.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE: Cikkajánló - apt-xapian-index

#1.1.1   Múltkoriban egyszer előfordult, hogy a rendszerindítás után úgy egy tizenöz perccel hatalmas, száz százalék körüli processzorterhelést tapasztaltam, lehet, hogy az is a find-del függött össze. Egyébként maga  a  frissítéskeresés is elég nagy leterhelést szokott okozni. Érdemes  a gyakoriságát csökkenteni az időközök növelésével.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:RE: Cikkajánló - apt-xapian-index

#1.1.1.1 Igen, úgy 5-15 perccel a rendszerindítás után indul a 'find', igaz, Debian-t használok most (főleg), itt mintha az 5 perchez közelítene inkább.

Már nem futó alkalmazásokra ezeket találtam; http://www.gnu.org/software/acct/ / http://superuser.com/questions/222912/how-can-i-log-all-process-launches...

Nem találtam meg a find-ra a választ, persze a pontos kezdés nem fontos annyira.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve