Tanulj, fejlessz, fordíts tavasszal!

kami911 képe

Ingyenes lehetőségek a keresztplatformos mobilfejlesztés, a szabad szoftverek világának és a szoftverek fordításának megismerése. Pezsgő tavaszi programok mindenki számára. Április és május folyamán három lehetőség is adódik, hogy ingyenesen képezd magad. Hazai és nemzetközi szakemberektől tanulj, lesd el a legjobb fortélyokat, ismerj meg új dolgokat és fedezd fel a trendeket.

Fejlesztőknek, IT szakembereknek, Fordítóknak, Felhasználóknak ajánljuk a következő budapesti programokat, amelyek reményeink szerint az interneten is követhetők lesznek majd. A rendezvények egytől egyig ingyenesek lesznek, így keresünk nagylelkű támogatókat, akik segítenek a mind teljesebb konferencia-élmény megteremtésében.

2015. április 18.: Open IT

A rendezvény célja a megmutatni a konferencia vendégeinek a nyílt forráskódú szabad szoftverekkel történt feladat-megoldásokat, a szabad szoftvereket, a nyílt adat és nyílt kultúra működését és az ezeken a projekteken dolgozó hazai közösségeket. Előadások három teremben a kezdőtől a haladókig. Az előadások főként magyar nyelven lesznek.
A rendezvényen szabad szoftveres felhasználói, üzemeltetési, feladatmegoldással kapcsolatos előadások lesznek két teremben. A harmadik teremben pedig közösségek, iskolák és disztribúciók mutatkoznak majd be folyamatosan.
Ha érdekel, hogy miképpen kell néhány százmillió embert kiszolgálni az interneten, milyen újdonságok lesznek a LibreOffice-ban, hogyan működik a DNS, mire számíthatsz a Drupal 8-ban, játszanál egy jót, naplókat gyűjtenél syslog-ng-vel, biztosan elérnéd célodat OpenStreetMap segítségével, vagy csak hatékonyabban böngésznél Firefoxban, akkor Neked az Open IT-n a helyed. Sok más téma között ezekről is szó lesz. További részletek a regisztrációs oldalon.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: https://openit.eventbrite.com/
Facebook esemény ahol megbeszélhetjük a kérdéseket, jelezheted jöttödet:
https://www.facebook.com/events/811898758845203/

2015. május 9.: Tavaszi fordítónap – Alkalmazásfordítás kezdőknek és haladóknak

Fordítsunk alkalmazásokat közösen angolról magyarra!
Szeretjük a magyar nyelvű alkalmazásokat. Sőt sokaknak ez elengedhetetlen. Rajongunk a szabad szoftverekért. Van egy maroknyi lelkes önkéntes akik szívesen fordítanak szabad szoftverek angolról magyar nyelvre. Gyere Te is és ismerd meg a fordítási munka szépségeit, kihívásait és legyél közösségeink tagjait. Több közösség is jelen lesz saját önkénteseivel.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: http://forditas2015tavasz.eventbrite.com/
Facebook esemény ahol megbeszélhetjük a kérdéseket, jelezheted jöttödet:
https://www.facebook.com/events/668247549970345/

2015. április 11.: Mobilkonferencia 2.0: keresztplatformos fejlesztés mobilra

A konferencián témája: hogyan célozhatsz meg lehetőleg minél kevesebb energiabefektetéssel, minél több (mobil) platformot – és ezzel felhasználót.
Bár a Szent Grált még sehol nem találták meg, de manapság mégis nagyon sok megoldás van a keresztplatformos támogatás létrehozására. Kipróbálni ezeket egyesével – rengeteg idő. Ehelyett összegyűjtöttük a legjobb szakembereket, hogy ők számoljanak be tapasztalataikról. Mindez egy ingyenes, egynapos konferencia keretein belül.

A nap elején Mobilarena két rezidens szakírója, Bodnár Csaba és Kindler András tekinti át a ma elérhető platformokat és a fejlesztési lehetőségeket. Folytatásként pedig Szalai Kálmán és Karóczkai Krisztián áttekintik, hogy a manapság igen csak sokat fejlődött web – WebApp – miképpen ad választ ezekre a kérdésekre. A Mozillától érkező Piotr Zalewa elmeséli, hogy az Apache által dédelgetett Cordova milyen megoldási utat kínál a fejlesztők számára.

A budapest.mobile közösség oszlopos tagja, Moldován Eduárd,a Nativescripttel szerzett tapasztalatairól számol be. Auth Gábor, a JavaForum házigazdája pedig a Java irányából közelíti meg a témát. Farkas Bálint, a Microsoft Xamarin eszközével ismerteti meg a hallgatóságot. A rendezvény végén kapcsoljuk Bor Gergelyt, aki a McGarry Internetnél dolgozik (Dublin), hogy elmondhassa: miért gyengék a nyílt forráskódú keresztplatformos környezetek, és miért létkérdés mégis hogy erre is fejlesszünk.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: https://mobilkonf2.eventbrite.com/
Facebook esemény ahol megbeszélhetjük a kérdéseket, jelezheted jöttödet:
https://www.facebook.com/events/869957303047211/.

2015. április 25.: Veletech + PlayIT

Bár nem ingyenes nem is open source központú, de valószínűleg kint leszünk standdal – egy egész Szabad Kultúra sátorral – a Mobilaréna által szervezett Veletech + PalyIT-en is, amely Magyarország legnagyobb mobilos, játékos kiállítása.
További információ:
http://www.veletech.hu/

Gyertek, tanuljatok, segítsetek!