A Skype babérjaira tör a Firefox Hello?

kami911 képe

Könnyen kezelhető és biztonságos videó- és hanghívás került nem olyan régen a Firefox kiadásokba. Az érdekessége a rendszernek, hogy bármiféle bővítmény vagy kiterjesztés nélkül használható, nem kell hozzá más csak egy feltelepített Firefox. Vagy még az sem. Köszönhetően a szabványos – WebRTC-re épülő megoldásnak – más, a WebRTC protokollt támogató böngésző – például Chrome és Chromium – is képes hívásokat fogadni.
[…]
A Firefox Hello ugyanígy a WebRTC-re épül, s alapesetben semmi regisztrációt nem igényel. A „szövegbuborékban lévő szmájli” gombra kattintva már indítható a beszélgetés. Ilyenkor a böngésző generál egy webhivatkozást. Ezt kell eljuttatni a másik félnek e-mailben vagy bármilyen más módon.
[…]
Ha megfigyeljük a mostani nagy számítógépes kommunikációs eszközöket készítő cégek hozzáállását, akkor láthatjuk, hogy mind a Google, mind a Facebook próbálja bezárni a külső kliensek használatát a népszerű csevegőalkalmazásaikban. Ezzel szemben a Firefox Hello egy nyílt megoldásra épülő szabványos megoldás, hogy bármiféle további alkalmazás vagy bővítmény nélkül, titkosított csatornákon kommunikálva – biztonságosan, egyszerűen és könnyen tarthassuk a kapcsolatot, akivel csak szeretnénk.

A Firefox Hello használatához: Leírás és bemutató.

Teljes cikk: http://itcafe.hu/hir/firefox_hello.html

Firefox Hello használata
Firefox Hello használata
Firefox Hello
Firefox Hello