Android telefon törölt adatainak visszaállítása

Fórum: 

Sziasztok! Nem tudom volt-e már, keresgéltem, de nem leltem ilyet.

Van egy telóm amin factory resetet csináltam. Jó ötletnek tűnt. :)

Azt gondoltam, hogy előtte minden adatot elmentettem felhőbe. Sajnos 1000 fotóból csak 200 ment fel és ezt csak a reset után vettem észre. Szóval visszaállítanám az adatokat ha lehet.

Telefont látja a Mint, de csak mint valami PenDrive-ot. A jelenlegi adatokat elérem. Viszont sehogyan sem tudom kicsikarni a rendszerből, hogy valami recovery program elérje mélyebben ennél, mert pl. meghajtóként (ami olyan alapkövetelménynek tűnik ehhez) nem látja. Tele van a youtube windows megoldásokkal, de sajnos win gépem meg nincs.

Hogy tudnám factory reset után kinyerni az elveszett fotókat a telómból?

Köszi!

J.

 

 

szhf62 képe

Szia. Jól jártál a telóval...

Szia. Jól jártál a telóval... Próbálj meg itt körbenézni: https://play.google.com/store/search?q=t%C3%B6r%C3%B6lt%20f%C3%A1jlok%20...

Ha nem találnál megfelelő visszaállító programot, ide látogass el, és Hangouton vedd fel a kapcsolatot vele, talán ő tud segíteni, vagy ajánl valami megoldást a témában https://plus.google.com/u/0/+AndrogeekEu

(Jól látja a Mint a készüléket - és/vagy a benne levő microSD-t.) Ha megteheted, a memóriakártyát ne cseréld ki a készülékben másikra, ameddig a visszaállításra nem találsz megoldást, különben lehet hogy a másik kártya "megkeverheti" a telefon memóriáját, és nem fog sikerülni a fájlok visszaállítása. (Régebbi androidos készülékkel jártam így... Ezért sem szeretem ezt a telefon fajtát...)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szia. Jól jártál a telóval...

#1 Ezeknél jóval mélyebb dologra van szükségem, mert ugye Factory Reset volt. Azért köszi. Megnézem azt a valakit akit ajánlottál.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szia. Jól jártál a telóval...

#3 Szia.

Fejlesztői módot bekapcsolni, ezen belül pedig USB hibakeresés bekapcsol, majd itt kapcsolj be mindent ami a fájlátvitelre vonatkozik. Csatlakoztasd a géphez, majd válaszd ki a telefon csatlakoztatása módot, hozzéférés a készülék adataihoz. Az asztalon meg kell jelenni a telefonnak, ezt megnyitva 2 mappát(helyet) látsz: belső tárhely és  sd kártya.

A belső tárhely mappára(helyre) ereszd rá a Testdisk programot, ha szerencséd van, akkor visszaszedi. Elrontani nem lehet.

Laci

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szia. Jól jártál a telóval...

#4 Hali! Ezt már próbáltam, de sajnos a testdisk nem látja. Vagyis ahogy fentebb is írtam, meghajtóként nem látja. Látja a belső HDD-t a gépben, ha dugok rá egy PenDrive-ot, akkor azt is, de a telót nem. Simán grafikus ablakban pedig látja az SD-t és a Telefont is és kezelni is tudja. Nem találtam semmi olyan beállítást a telefon fejlesztői menüjében, ami még az USB-re vonatkozna.

Köszi!

J.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Fejlesztői mód | ADB

#5 Fejlesztői (Developer) mód bekapcsolása például:
https://www.xda-developers.com/install-adb-windows-macos-linux/
Then tap the Build Number option 7 times to enable Developer Mode. You will see a toast message when it is done.
Általában: valamennyi másodpercig valamelyik menünél nyomni kell a megfelelő elemet, ha sikerül, arról értesítést kapsz.
Nem így telepíted az ADB-t, hanem a lenti linkek szerint.

-----

ADB (de nézz rá a telefonod tipusa szerint, miképpen kell, letölteni nem kell feltétel a wget-tel semmit)
-- Linux Mint 17.x: http://bernaerts.dyndns.org/linux/74-ubuntu/328-ubuntu-trusty-android-ad...
-- Linux Mint 18.x: http://bernaerts.dyndns.org/linux/74-ubuntu/354-ubuntu-xenial-android-ad...
A linkeken egy grafikus alkalmazás telepítését írják le, de az ADB alapvetően a terminálból is vezérelhető, az a megszokott.

A feljlesztői mód bekapcsolása nélkül az ADB-t nem lehet használni! Mert az USB-n keresztül kommunikál az Android Debug Bridge (ADB), és ahhoz csak így fér hozzá. A fejlesztői mód a hibakeresésre van, ami angolul: debug.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve