Linux Mint blog havi hírek - 2022. február

kami911 képe

A Linux Mint 21 útiterve kezd formát ölteni. Jelenleg a https://tree.taiga.io/project/linuxmint-linux-mint-21-1/kanban oldalon érhető el.

Megjelent az LMDE 5 BETA kiadása. Már 22 hibajelentést kaptunk. Köszönjük mindazoknak, akik segítenek a tesztelésben.

A Linux Mint 21 előkészítéseként frissítjük a Cinnamon Javascript-értelmezőjét, és az ablakkezelőjét a Mutter egy modernebb változatára visszük át. Ez egy hatalmas feladat, és sok kódváltozást igényel magában a Cinnamon-ban, és jelentős számú hibát okoz. Ehhez egy teljes fejlesztési ciklusra volt szükségünk, így az időzítés tökéletes.

A Linux Mint 21 valószínűleg a Blueberry-ről (amely a gnome-bluetooth backendet használja) a Blueman-ra (amely a bluez-t használja) fog váltani. A visszajelzések azt mutatták, hogy ez jobban működik a Bluetooth audio headsetekkel, és az eszközök szélesebb körével működik jól. A olyan fejlesztések érkeztek a gnome-bluetooth legújabb verziójába, amelyek megtörték a Blueberry-vel való kompatibilitást, ráadásul a fő fejlesztője nem szeretné, ha munkáját a GNOME-on kívül is használnák. A Blueman viszont üdvözölte a Mint migrációját, és nyitott a változtatásokra. Jelenleg teszteljük a Blueman-t és dolgozunk a Linux Mint-be történő beemelésén.

A Linux Mint-ben gyorsan javítható hiányosságként azonosították a miniatűr támogatás hiányát néhány gyakori MIME-típusok esetében. Ennek kezelésére egy új Xapp projekt indult xapp-thumbnailers néven. A projekt jelenleg a következő MIME-típusokat támogatja:

  • AppImage
  • ePub
  • MP3 borító
  • A legtöbb RAW formátum

Szeretném megköszönni a támogatást. Az adományok továbbra is magasak, és a projektünk jól halad. Hálás köszönet mindannyiótoknak.

Hozzászólások