webtudor

webtudor képe

Csütörtökön: Linux alapok fejlesztőknek

Ezen a héten egy kicsit rendszergazdai vizekre evezünk: mit fontos tudnia egy fejlesztőnek a Linuxról? Miert lényeges, hogy elboldoguljunk a konzollal? Megnézzük az alapvető Linuxos parancsokat, hogyan tudunk egy szoftvert kitenni "élesbe" és hogyan tudunk hibát keresni.

Csütörtökön este 8 órától élőben tekintheted meg a „Linux alapok fejlesztőknek” című előadást, YouTube-on.

webtudor képe

Ma a Webtudoron: Hackeljünk! - avagy beszélgessünk a webes biztonságról

Következő adás: Április 2. 20:00 - Hackeljünk! - Avagy beszélgessünk a webes biztonságról

A mai Webtudor előadáson arról beszélgetünk, hogy milyen veszélyek leselkednek a webes alkalmazásainkra és hogyan lehet ezek ellen védekezni. Ha az XSS, CSRF, SQL injection szavak nem csengenek ismerősen, ma este 8 órától élőben nézheted meg a „Hackeljünk! - avagy beszélgessünk a webes biztonságról” című előadásunkat YouTube-on.

webtudor képe

Webtudor: Mi fán terem az MVC

Időpontváltozás! Betegség miatt az előadás egy héttel később, március 12-én kerül megtartásra.

A következő Webtudor adásban János beszél arról, hogy hogyan is érdemes szétbontanunk a programunkat úgy, hogy a HTML kód ne lógjon össze a többi résszel, az MVC (Model-View-Controller) tervezési mintával. Ez elő fogja segíteni a karbantarthatóságot és könnyebben átláthatóvá teszi az alkalmazásunkat.

Az előadás megtekinthető élőben március 12-én este 8 órától az r.webtudor.net/s1e5 címen.

webtudor képe

Webtudor: A Git esete a verziókezeléssel

A fájljaid különböző verzióit tartalmazó könyvtárhalmazodat már nem bírod átlátni? Állandóan felülírjátok egymás munkáit a kollégákkal? Szeretnéd tudni ki, mikor, mit és miért módosított az éles oldalon? Akkor neked egy verziókezelő rendszer kell. Azok közül is az egyik legjobb a Git.

webtudor képe

Ma este jön a Java a Webtudor-on

Webtudor S1E3

Ahogy legutóbb is beszámoltunk ma ismét adással jelentkezik a Webtudor. Az izgalmas kezdeményezés, ingyenes oktatási lehetőség hétről-hétre körüljár egy-egy témát. A heti egyszeri online kurzusokat és az régebbi órákat is ingyen látogathatják a diákok.

Feliratkozás RSS - webtudor csatornájára