Twitter

kami911 képe

Elon Musk-é lett a Twitter

Elon musk teljes egészében megvásárolta a jól ismert Twitter nevű közösségi és mikroblog szolgáltatást. A Twitter-en is igen aktív Musk április elején vásárolt 9,2%-os részesedést a cégből. Musk érdeklődése a Twitter iránt abból ered, hogy ő maga is gyakran használja a platformot. A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója gyakran használja a nagy platformot viccek megosztására, 83,6 millió követőjével való kapcsolattartásra és üzleti bejelentésekre. Ezek után Musk április 14-én ajánlatot tett a cég teljes felvásárlására, a részvényesek 54,20 dolláros áron vásárolja ki a részvényeseket.

kami911 képe

Twitter, Deezer – újabb cégeknél történtek incidensek

Újabb cégektől szivárogtak ki adatok. A Twitter és a Deezer is a listán van – látható a Firefox Monitor webhely adatszivárgási listáján.

A Twitter-től 200 millió email-cím került összegyűjtésre, kiegészítve twitter azonosítókkal, követőszámmal, amely a decemberben megjelent 400 milliós szivárogtatás, duplikátumoktól megtisztított változata. A zenei streaming szolgáltatótól, a Deezer szolgáltatástól pedig IP-címek és email-címek szivárogtak ki.

Feliratkozás RSS - Twitter csatornájára