Elon Musk-é lett a Twitter

kami911 képe

Elon musk teljes egészében megvásárolta a jól ismert Twitter nevű közösségi és mikroblog szolgáltatást. A Twitter-en is igen aktív Musk április elején vásárolt 9,2%-os részesedést a cégből. Musk érdeklődése a Twitter iránt abból ered, hogy ő maga is gyakran használja a platformot. A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója gyakran használja a nagy platformot viccek megosztására, 83,6 millió követőjével való kapcsolattartásra és üzleti bejelentésekre. Ezek után Musk április 14-én ajánlatot tett a cég teljes felvásárlására, a részvényesek 54,20 dolláros áron vásárolja ki a részvényeseket. A Twitter részvények ára ekkortájt 39 dollár alatt volt, jelentősen elmaradva a csúcsokat jelentő 73 dolláros tavalyi részvényártól. A kivásárlást a Twitter még április 15-én kelt vezetői döntésének értelmében újabb részvénykibocsátással kívánta volna megakadályozni, de tegnap végül megállapodtak Elon Musk-kal a teljes felvásárlásról.  A tranzakció után a cég zárt tulajdonosi háttérrel Elon Musk 100%-os tulajdonrésze mellett üzemel majd tovább. Ez a részvényenkénti ár nagyjából 43 milliárd dollárra értékeli fel a Twittert.

Elon Musk a Twitterrel kapcsolatos vízióját így fogalmazta meg:

Free speech is the bedrock of a functioning democracy, and Twitter is the digital town square where matters vital to the future of humanity are debated
I also want to make Twitter better than ever by enhancing the product with new features, making the algorithms open source to increase trust, defeating the spam bots, and authenticating all humans. Twitter has tremendous potential — I look forward to working with the company and the community of users to unlock it.

azaz:

A szólásszabadság a működő demokrácia alapköve, a Twitter pedig az a digitális főtér, ahol az emberiség jövője szempontjából létfontosságú kérdéseket vitatnak meg.

- mondta Musk a 44 milliárd dolláros üzletet bejelentő sajtóközleményben szereplő nyilatkozatában.

A Twittert is jobbá akarom tenni, mint valaha, új funkciókkal bővítve a terméket, az algoritmusok nyílt forráskódúvá tételével a bizalom növelése érdekében, a spambotok legyőzésével és minden ember hitelesítésével. A Twitter óriási potenciállal rendelkezik - alig várom, hogy a céggel és a felhasználói közösséggel együtt dolgozhassak ennek kiaknázásán.

Hozzászólások

Balazs_B képe

Musky boi

Muskot nagyon szeretik a szuperhősös világból Tony Starkhoz hasonlítani, de attól tartok hogy inkább ez lesz igaz rá:

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

We promise not to sell Firefox to a billionaire. :)

https://twitter.com/firefox/status/1518737666442809344

A Firefox projektet is megérintette a Twitter eladása. Kicsit odaszúrva Musknak és a Twitternek megjegyezték: "Megígérjük, hogy a Firefoxot nem adjuk el egy milliárdosnak." (*)

[https://youtu.be/8HdES7qZqyw?t=277]

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Twitter will always be free for casual users,

but maybe a slight cost for commercial/government users

A fentiek alapján az újdonsült tulajdonos ugyan megtartaná az ingyenességet az átlagemberek számára, ám az üzleti és kormányzati hátterű fiókoknál egy "csekély" díj bevezetésétől egyáltalán nem ódzkodna. Musk mindezt abból vezette le, hogy a szabadkőművesek ott követték el a hibát, hogy ingyen adták kőfaragó szolgáltatásukat. (Jelentsen ez bármit is.)
https://bitport.hu/fizetos-twitterben-gondolkodik-az-uj-tulaj

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve