Bluetooth LE

kami911 képe

Bluetooth LE (Low Energy) támogatás érkezik a PipeWire-be

A PipeWire egy olyan projekt, amelynek célja, hogy jelentősen javítsa a hang és videó kezelését Linux alatt. Egy alacsony késleltetésű, gráf alapú feldolgozómotort biztosít az audio- és videóeszközök tetején, amely a jelenleg a pulseaudio és a JACK által kezelt felhasználási esetek támogatására használható. A PipeWire-t egy erős biztonsági modellel tervezték, amely megkönnyíti az audio- és videoeszközökkel való interakciót a konténeres alkalmazásokból, a Flatpak alkalmazások támogatása az elsődleges cél. A Wayland és a Flatpak mellett a PipeWire-től azt várják a fejlesztők, hogy a Linux-alkalmazások fejlesztésének egyik alapvető építőkövét adja a jövőben.

  • Audió és videó rögzítése és lejátszása minimális késleltetéssel.
  • Valós idejű multimédiás feldolgozás audio és videó esetén.
  • Többfolyamatos architektúra, hogy az alkalmazások megoszthassák a multimédiás tartalmakat.
  • A PulseAudio, JACK, ALSA és GStreamer alkalmazások zökkenőmentes támogatása.
  • Sandboxed alkalmazások támogatása. További információért tekintse meg a Flatpak-kal kapcsolatos megoldást.

A PipeWire projekt honlapja >

PiperWire Ubuntu és Linux Mint rendszerekhez PPA-ból >

A PipeWire mostanában nagy figyelmet kap a fejlesztők részéről, és a legújabb kiegészítés a Bluetooth LE (Low Energy) hangtámogatás kezdeti megvalósításával előkészíti az utat a Bluetooth audió következő generációjának támogatásához.

Ezen GitLab kódbeküldés szerint a PipeWire megkapta a Bluetooth LE audióval összekapcsolt streamek kezdeti támogatását a BlueZ5 bővítményhez, ami a „BlueZ Initial BAP support experimental” szoftverfolt-sorozat használatával lehetséges.

Feliratkozás RSS - Bluetooth LE csatornájára