szhf62 blogja

szhf62 képe

Egy kis "csemege" a Linux Mint XFCE használóinak.

 Nem régen megoldódott egy kis segítséggel egy régi problémám. MATE asztali környezetet használva a panelalkalmazások között található "temp" (működési hőmérséklet kijelzés) és internet adatsebesség-mérőt szerettem volna az XFCE asztali környezetben is viszont látni, de ezt csak sokáig a Screenlets-el, és a Conkyval tudtam az asztalon (ami nekem nem felelt meg) megtenni.

szhf62 képe

Linux és Ubuntu operációs rendszerek összehasonlítása

Eltelt 2 év azóta, amikor teljesen ismeretlenül kezdtem használni a linuxot a windows XP után. Több rendszerrel is próbát tettem (Linux Mint, Ubuntu, Zorin, Lubuntu, Xubuntu és még néhány kisebb linux). Mindegyik rendszernek meg van a maga szépsége, előnye, némelyiknél tapasztaltam némi hiányosságot, amelyik más hasonló rendszeren működött, de az aktuálison nem.

szhf62 képe

Operációs rendszer frissítés újabb kiadásra - kernel frissítése.

A Windows XP támogatásának megszűnésekor a frissebb változatokkal nem voltam kibékülve, ezért véglegesen szakítottam azzal az operációs rendszerrel. Azóta leginkább Linux Mintet használok. Ezt a rendszert az első pillanattól kezdve megkedveltem. Sok olyan tevékenység volt, amit Windowson egyáltalán nem használtam, itt sajátítottam el (és még jelenleg is tanulom, nagy segítséggel) ezeknek a kezelését.

szhf62 képe

Böngészők linuxra.

 Mostanra jutottam el odáig, hogy a linuxon egyszerre 3 böngésző "tulajdonságát", előnyeit, és hátányait össze tudom hasonlítani. A "teszt készülék": Acer Extensa 3002WLMi laptop, 32 bites rendszer, ennek a RAM-ja kibővítve a maximális 2 GB-ra. Az (Antix-Linux) MX 14.4 fut rajta. A böngészők: Google Chrome, Mozilla Firefox, és Opera. (Mindegyik a Google-al keres.)

Feliratkozás RSS - szhf62 blogja csatornájára