Hogy az a...

szhf62 képe

 Erről a témáról (sajnos) más helyen is olvastam régebben.

http://www.cnx-software.com/2016/09/21/report-linux-cannot-be-installed-...

Vélemények?

Hozzászólások

RE: Hogy az a...

@#0 Eleve nem veszek olyan gépet, amin windows van. Csak OS nélkülit, de még azt is megelőzi -a saját igényeimet figyelembe véve- egy hosszas keresgélés, nyomozás kompatibilitás szempontjából, hogy ne lőjjem lábon magam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE: Hogy az a...

#1 Én is hasonlóképpen vagyok vele, ha lenne keretem új gépre. A használt szerzeményről azonnal ledúrom a(z esetleg rajta levő) windows rendszert, és megkeresem a hozzá legjobban illő linuxot (ami nekem is szimpatikus). Felháborító hogy a jövőben gyártott összes géptipus(ok)ra megpróbálnak ráerőszakolni egy "egyedüli" operációs rendszert, amit nem lehetne másikra lecserélni. Szerencsére még sok használt gép (is) van a piacon.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE: Hogy az a...

#1.1 Ha nem ragaszkodik a felhasználó a hordozható eszközökhöz, lehet PC-t építeni. Természetesen a kompatibilitási vizsgálatot ott sem ússzuk meg, ha nyugodtak akarunk maradni. Windowsnál is előfordulhatnak ilyen kompatibilitási problémák (tapasztalat).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Érdekes fejlemény, a

Érdekes fejlemény, a Microsoft már tart a konkurens oprendszerektől - ez már jót jelent. A linux már elég komoly ahhoz, hogy megfelelő alternatívaként jelen legyen a piacon. Valószínüleg az elkövetkezendőben számítani kell hasonló üzletpolitikai húzásokra a MS-tól. Remélem eljutunk odáig, hogy teljesen kiváltható, még játék fronton is a windows.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE: Hogy az a...

#1.1.1 :-)
Ha nem ragaszkodik a magyar billentyűzethez, még laptopot is talál. :-)

(Szerintem bőven van választék linux kompatibilis laptopok közül, csak keresni kell.)

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Közbevetés.

 Itt kérek meg minden fórumtársat, hogy a jelenleg forgalomban levő új és használt géptipusokról ne alkosson a link alapján negatív véleményt, ezzel elrettentve az adott márka kedvelőit a vásárlástól. A Microsoft terve a távolabbi jövőre vonatkozik, de még akadhat olyan "konkurrencia" (pl: Google, vagy Ubuntu) aki a teljes terv számítását áthúzhatja, és saját operációs rendszerrel adhat ki a későbbiekben gépe(ke)t.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve