SkyShowTime: ez nem fog menni Linux-on

kami911 képe

Kipróbáltam a Linux-on a SkyShowTime videostreaming szolgáltatást, de nem jártam sikerrel: A SkyShowtime alkalmazás nem működik

Bár azt ígérik, hogy a – „A SkyShowtime-ot bárhol és bármikor nézheted különféle eszközökön és webböngészőkben.” – sajnos Linux nincs „az általuk támogatott termékek listáján”, amelyek a következőek:

Okostévék

  • Apple TV HD (4. generációs) vagy újabb
  • Android TV 6.0 vagy újabb – a SkyShowtime műsort számos Android-kompatibilis okostévén nézheti, például a Sony Bravián és set-top boxokon, beleértve az NVIDIA Shieldet is, amennyiben Android OS 6.0 vagy újabb rendszer fut rajta.
  • LG webOS 3.5 vagy újabb
  • Tizen OS 3.0 vagy újabb rendszert futtató 2017-es vagy újabb Samsung Smart TV modellek. Ellenőrizze, hogy milyen évjáratú Samsung TV-je.

Streamingeszközök

Mobiltelefonok és táblagépek

  • Android 7.0 vagy újabb
  • iOS 13 vagy újabb

Számítógép

  • Chrome OS
  • Mac OS
  • Windows PC

Webböngészők

  • Chrome 110+ (Windows/Mac)
  • Firefox 110+ (Windows/Mac)
  • MS Edge 110+ (Windows/Mac)
  • Safari 14+ (Mac)

Amin próbáltam

Bár több streaming szolgáltató támogatja a ezeket a konfigurációkat a SkyShowTime nem. Ez a teljes internetező felhasználói bázis 1,23 százaléka (forrás, Statcounter, 2023. november).

A Widevine DRM (Digital Rights Management) egy digitális jogkezelési technológia, amelyet a Google fejlesztett ki és üzemeltet. A Widevine DRM célja, hogy védelmet nyújtson a digitális tartalmaknak, például videóknak és zenéknek, a jogosulatlan másolás és terjesztés ellen. A Widevine DRM a Google tartalomvédelmi rendszerét világszerte olyan jelentős partnerek használják, mint a Google Play, YouTube, Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, HBO Max, Hulu, Peacock, Discovery+, Paramount+ és még sokan mások. Tehát ez a technológia különösen a streaming szolgáltatásoknál népszerű, ahol a tartalom élő vagy on-demand formában kerül továbbításra az interneten keresztül. A Widevine segítségével a tartalomszolgáltatók képesek szabályozni, hogyan és mikor férhetnek hozzá a felhasználók a tartalmakhoz, és megakadályozhatják, hogy a tartalmakat jogtalan módon lemásolják vagy terjesszék.

A Widevine három biztonsági szintet definiál, melyek a következők:

  1. L1 (Level 1): A legmagasabb szintű biztonság, amely hardveres támogatást igényel. A tartalomtitkosítás a hardver szintjén történik, ami nehezebbé teszi a jogtalan másolást.

  2. L2 (Level 2): Szintén hardveres titkosítást használ, de kevesebb biztonságot nyújt, mint az L1.

  3. L3 (Level 3): Ez a szint csak szoftveres titkosítást alkalmaz, és alacsonyabb biztonsági szintet jelent.

A Widevine DRM széles körben elterjedt és támogatott a különböző eszközökön és böngészőkben, például a Chrome, Firefox, Edge, Opera stb. A célja, hogy segítse a tartalomkészítőket és szolgáltatókat a digitális tartalmak biztonságos terjesztésében és védelmében.

Hozzászólások

Blaise90 képe

skybye

beküldtem hibaként, ha nem javítják le fogom mondani az előfizetést, elég lesz a Disney HBO Netflix is

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

skybye

#1 Mert ez nem hiba, hanem politika.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Blaise90 képe

skybye

#1.1 politikát nem tudtam beküldeni, csak hibát

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

skybye

#1.1.1 Anno én megnéztem mélyebbről is, az oldalon a bemutatók, minták, trailerek mint működtek, tehát műszakilag rendben van a dolog. Lejátszás közben figyeltem a kommunikációt, ezt jelenti a mélyebb vizsgálat. és amikor láttam, hogy mikkel kommunikált menet közben, én arra jutottam, hogy ez számomra egy nem szeretem dolog.

https://linuxmint.hu/comment/59783#comment-59783

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

skybye

#1 hova tudtad küldeni? esetleg leh ott még megerősítő hozzászólást tennem?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Blaise90 képe

skybye skybye

#1.2

#1.2 Addig írtam az okoska robotnak, hogy elvileg kapcsoltak valakit aki fordító segítségével beszél velem, azt mondta, hogy a Linux nem támogatja a SkyShowtime-ot, én meg mondtam szerintem fordítva van, Disney+, HBO Max meg Netflix is működik ezt meg le fogom mondani, elvileg továbbítja a panaszom...

az a legjobb hogy már fél éve beállítottam laptopon is Skynak a webalkalmazásat és lehet még fél évig észre se vettem volna, hogy nem indulnak el a tartalmak, ha nincs ez a cikk :D Leginkább HBO-t szoktam nézni, ritkán Disneyt meg Netflixet, Sky-t csak tv-n néztem pár sorozat miatt

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=840Screenshot_20231202_21.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=581Screenshot_20231202_21.jpg

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve