Előkészületek, ismerkedés a LIVE rendszerrel

kami911 képe

Ingyenesen letöltheti a Linux Mint operációs rendszert. A rendszer egy ISO lemezkép-fájl formájában érkezik, amit ki kell írnia egy üres USB pendrive-ra, vagy DVD-lemezre. A ISO lemezkép-fájlt kiírhatja egy USB pendrive-ra vagy más memóriával rendelkező eszközre. Indítsa el a rendszert onnan, vagy kezdeményezzen rendszerindítást egy merevlemezen lévő ISO lemezkép-fájllal. Ezek a lehetőségek haladó felhasználóknak valók, így a most ismertetésre kerülő eljárás az elsődlegesen javasolt megoldás. A telepítés és Linux Mint alternatív futtatásának lehetőségeiről kapcsolatos további információkért látogassa meg fórumainkat. A liveDVD segítségével rendszerindítást végezhet. A liveDVD egy minden funkcióval rendelkező operációs rendszert biztosít, amelyet úgy tud kipróbálni, hogy nem változtat meg semmit a számítógépe jelenlegi állapotán.

Összefoglalva: Amikor a Linux Mint DVD-ről elindítja az új rendszert, a jelenlegi számítógépének megváltoztatása nélkül próbálhatja ki azt.

Ha kedvére való, amit lát a liveDVD futtatása közben, akkor dönthet a merevlemezére történő rendszer telepítéséről is. Az összes szükséges eszköz (particionáló és telepítő) elérhető a DVD-n.