Megjelent a Valkey 8.0

kami911 képe

A Valkey 8.0 verzió kiadásával a fejlesztők egyik fő célja az volt, hogy jelentősen növeljék az alkalmazás teljesítményét, és elérjék az egymillió kérés/másodperc (requests per second, RPS) feldolgozásának képességét. A Redis nyílt forráskódú verziójának korábbi teljesítményéhez képest a Valkey megháromszorozta a sebességét, számos optimalizálást és memóriahatékonysági javítást kínálva.

A Valkey mögött egyre több iparági támogató sorakozik fel, beleértve olyan vállalatokat, mint az Amazon/AWS, Google Cloud, és Oracle, különösen a Redis licencelési változását követően. A Valkey egy nyílt forráskódú alternatívaként gyorsan növekvő népszerűségre tesz szert.

Valkey 8.0 újdonságai és fejlesztései

A Valkey 8.0 számos technikai fejlesztést tartalmaz a teljesítmény növelése érdekében. Ezek közé tartoznak az alábbiak:

  • SUNION és SDIFF műveletek optimalizálása, amely 27–41%-os teljesítménynövekedést eredményez az ideiglenes objektumok kezelésében.
  • Kísérleti RDMA (Remote Direct Memory Access) felhasználói élő kapcsolat támogatása.
  • Javított többszálas teljesítmény a memória előtöltésével.
  • Új klaszterfunkciók, hatékony kétcsatornás teljes szinkronizálás.
  • Aszinkron I/O szálkezelés, amely jobb többszálas teljesítményt biztosít.
  • CPU gyorsítótár-hatékonyság javítása, és a megbízhatóság növelése.

Teljes kompatibilitás és stabilitás

A Valkey 8.0 teljes mértékben kompatibilis marad a Redis OSS (Open Source Software) 7.2.4 verziójával, így a felhasználók zökkenőmentesen tudnak áttérni az új verzióra. A letöltés és további részletek elérhetők a Valkey GitHub oldalán.

Ez a verzió rendkívüli előrelépést jelent a Redis nyílt forráskódú világában, és a Valkey benchmark mérések alapján hamarosan rendszeres tesztelésre kerül CPU- és memóriateljesítmény-tesztek során is.