Linux Mint blog havi hírek - 2024. június

kami911 képe

Köszönjük adományaitokat és támogatásotokat. A Linux Mint Magyar Közösség honlapja ezektől a támogatásoktól függetlenül üzemel, így kérlek fontold meg a magyar Linux Mint oldal pénzügyi támogatását, akár havi, rendszeres támogatással, kisebb összegekkel.

Szeretném üdvözölni és megköszönni a segítséget az új szponzorunknak: IPv6rs. Ők a self hosting megoldásokra specializálódtak, és megkönnyítik a szerver hosztolását bárhonnan, otthonról, útközben, a saját számítógépeinken. Köszönjük nekik, hogy támogatják a projektünket!

Köszönjük továbbá mindazoknak, akik részt vesznek a Linux Mint 22 BETA fázisában. Eddig 109 hibajelentést kaptunk, amiből még 53 nyitott feladat.

Ebben a hónapban nagyon rövid lesznek a hírek, mert a BETA verzió hibamentesítése minden időnket elveszi.

A Linux Mint 22 szilárd alapnak tűnik a jövőre nézve, de sok hiba van ebben a BETA-ban. Néhány probléma fontos (az apparmor biztonsági változtatásai alkalmazások összeomlásához vezetnek, a hardver gyorsító lejátszási programkönyvtárak miatt a Xorg összeomlik, Flatpak és mintinstall problémák is vannak, és  még sorolhatnám), így nagyon örülünk, hogy a stabil kiadás előtt megkapjuk ezt a visszajelzést. Ezeket apránként javítjuk és frissítéseket kiküldjük, ahogy haladunk előre. Ez izgalmas, a kiadás napról napra jobb lesz, de ez időbe telik.

Nehéz pontos megjelenési időt mondani a stabil kiadásra. Még ebben a hónapban ki fogjuk adni, de ez a BETA fázis tovább fog tartani, mint a hagyományos 2 hét.

(forrás)