Cikkírókat, támogatókat keresünk!

kami911 képe

A Linux Mint Magyar Közösség egy önkéntesekből álló támogatói csapat. Hiszünk benne, hogy a Linux Mint sokak számára megfelelő megoldást kínál az informatikai kihívásokra. Érdekes és sok elfoglaltsággal járó feladat egy disztribúció hazai honlapjának fenntartása. Számos tevékenység van, amiben számítunk a közösség segítségére. Ha van egy kis szabadidőd és szívesen segítenéd a Linux Mint magyarországi közösségét, akkor ne tétovázz. Jelentkezz még ma!

Gyere, töltsük meg együtt érdekes tartalommal a LinuxMint.hu weboldalt!

Tartalomkészítéssel összefüggő feladatok

Hírek és cikkek írása – Ha jól bánsz a szavakkal és szeretsz érdekes témákról írni, akkor jelentkezz „Cikkíróknak“. Beszámolhatsz az újdonságokról, hírekről érdekességekről amelyek a Linux Mint-tel, Linux-szal vagy azon futó programokkal kapcsolatosak. Ha egy érdekes problémát oldottál meg vagy új programot próbáltál ki megírhatod a linuxmint.hu-n lévő blogodba is.

Cikkajánlók írása –Érdekességek a Linux Mint, a Linux, a számítástechnika világából. Pár soros ajánló, összefoglaló. Minden ajánlóban 2-8 cikk ajánlása, napi vagy heti pár alkalomnyi rendszerességgel.

Napi vagy heti Linux Mint tippek – Ha vannak bevált trükkjeid, vagy mindig találsz olyan érdekességeket, amelyek megkönnyítenék más felhasználók életét, akkor írd meg őket napi vagy heti rendszerességgel.

Vannak azonban olyan célok is, amelyekhez anyagi támogatásra van szükségünk. Ezeket természetesen teljes egészében a Linux Mint-tel kapcsolatos tevékenységre költjük.

Havi vagy Eseti támogatás

Havi vagy eseti támogatást, a PayPal-on keresztül tudsz számunkra eljuttatni:

 PayPal - The safer, easier way to pay online!

Nagyobb támogatási összeg esetén a támogató neve kikerül a linuxmint.hu/kapcsolat oldalon a támogatói listába.

(kép)

Hozzászólások

csuhas32 képe

Hogy megérje nekik

#1

Mit történt eddig azokkal, akik ezt megpróbálták? Szeretnének az emberek az ő sorsukra jutni?
Valahogy azt az érzetet kellene kelteni az emberekben, hogy nekik nagyon-nagyon megéri itt sokat segíteni, közreműködni, ezért valami nagy jutalom fogja érni. Anyagi vagy erkölcsi elismerés, bejutnak a Mennyországba hipp-hopp...

Személyes listám eddig a 2024-es évben a linuxmint.hu-n, azaz a Zöld Pingvin díjat az alábbi kategóriákban osztanám ki:

Könyvíró: T.István (Linux Mint felhasználói kézikönyv (2024). Magam is ezt a szekciót nézegettem, hogy ezt már nagyon jó lenne aktualizálni. Ennek töredékére is képtelen lettem volna. Óriási, átfogó munka. Külön köszönet a segítségnyújtásnál linkelhető tartalomjegyzéki fejezetcímekért, ez igazán hasznos.)
Moderátor: Koppány (Kedvelem a tiszta és helyénvaló kommunikációját.)
Hírközlő: kami911 (Hálás vagyok a magyar nyelvű IT cikkekért, észrevétlen gyarapították tudásom, tájékozottságom.)
Blogoló: balacy (Messze enyémen túli tudásából szívesen csippentek fel morzsákat.)
Sasszem: atime (Köszönöm, hogy figyelsz és ha igyekezetem ellenére elvétek valamit, jelzed.)
Személyes kedvenc: lala (Hosszú évek óta megbízható tudás, egyenletes teljesítmény.)

Persze ez nyilván mindössze csak az én kis szubjektív véleményem, másnak meg más munkássága nyerte el a tetszését, de tőlem csak ennyire futja, és persze se szobor, se pénz, se egy zöld pingvines matrica nem jár vele, de talán ez a köszönet is ér valamit.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (4 szavazat)

Türelem

Mármint ami engem illet, mert most 100 felé kell koncentrálnom, de azon felül is, amikor valami jó téma lenne, akkor vacilálok, hogy lőjem le a poént, vagy tartsam meg a soron következő könyvnek.

De majd csak lesz több időm is.

Régebben voltak többek, akik jelentkeztek, csak Balázsról tudom, hogy bevetette magát, de a többiekkel mi a szitu?

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (3 szavazat)
kami911 képe

Türelem

#2 Na jó, az a könyv szenzációs. Nagyon nagy munka. Nem csodálom, hogy azután pihenni vágysz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Türelem

#2.1 Azt már mondjuk kipihentem. Mondhatni nekiálltam egy Cinnamon könyvnek, de most nagyon nem tudom merre és hogyan ez ügyben. Clem szokatlanul sokat kommentel mostanában az áprilisi blogja alatt, és hát nem jókat sopánkodik, nem tudom hová tart mondjuk a Cinnamon, mire kész lesz a róla szóló könyv, mennyire fog róla szólni.

Most úgy néz ki, a Gnome bekeményített, és a Gnome alkalmazások hovatovább csak Gnome alatt működnek majd, mert a libAdwaita téma mindnek függősége, és az pedig jobbára már csak Gnome alatt működik, vagy mi.

Kevesebb program lesz Mint alá, az már most látszik.

Közben persze folyik csomó más projekt, Kernel Pánik YT csatorna gazdájának ígértem régi gépeket, azt gondoltam működnek, de nem, azokat most javítanom kell, erről gondoltam készítek blogokat, sok képpel illusztrálva, de megvárom a szavazás végét. Tök érdekes hardveres titkokat tapasztalok, az INT 13 alapon működő HDD az USB házban nem működnek, mert nem lehet beállítani a C/H/S értékeket, gondolta volna bárki? (egy 386-os gépet meg egy 486-ost próbálok működésre bírni).

A régi PC ház felújítás is folyik, lassan finishez ér.

Meg hát itt a tavasz, kerti bútor felújítás, a kerítést is már 2 éve festem, az a baj, aki sok mindenhez ért, annak sok dolga is akad.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

Türelem

#2.1.1 szerinted publikált ki a határidőig, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz. Én is ki szeretnék tenni egy kábelkészítős cikket még addig.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

libAdwaita

#2.1.1 https://debugpointnews.com/linux-mint-xapp-independence/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

libAdwaita

#2.1.1.2
Részlet a cikkből:
"Ezenkívül a Linux Mint bejelentette, hogy nem fogja tovább támogatni azokat az alkalmazásokat, amelyek nem támogatják felhasználóit és környezetüket. A disztribúció nem fogja támogatni azokat az alkalmazásokat, amelyek a libAdwaita-t használják, egy GNOME alkalmazásokhoz szánt könyvtárat, mivel kizárólag a GNOME-hoz készült. Ez a döntés azt a célt szolgálja, hogy erős jelzést küldjön felfelé és más projektek felé, támogatva azokat az alkalmazásokat, amelyek minden környezetet támogatnak.

Továbbá, a Linux Mint bejelentette, hogy eltávolítja az Adwaita-t, a GNOME alapértelmezett témáját a Cinnamon 6.2 elérhető témák listájáról. A téma, amely ikonokat biztosít néhány kategóriához, de másokhoz nem, olyan irányba megy, amely csak a GNOME-ot támogatja. A GTK tőle függ, de nem lehet eltávolítani. A Budgie már feketelistázta az Adwaita-t, és a Linux Mint is ezt teszi majd a Cinnamonban.

Végül a Linux Mint bejelentette, hogy frissíteni fogja a Szoftverkezelőt, hogy alapértelmezés szerint ne jelenítse meg a nem ellenőrzött Flatpakokat. Ez a változás a felhasználók számának minimalizálására és az elővigyázatosság felhívására szolgál a nem ellenőrzött alkalmazások használata körül.

Úgy tűnik, hogy a közelgő Linux Mint 22 kiadás jelentős változásokat hoz az XApp, a GNOME alkalmazások kezelése és a Szoftverkezelő terén. Ezek a változások a Linux Mintben tapasztalható élmény javítását célozzák, és ezért ez a legjobb kezdő Linux disztribúció."

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Biztosan több minden kellhet

Biztosan több minden kellhet hozzá.  
Az egyik lehetne a motiváció. Csak néhány százaléka az embereknek motivált.  
A többi, a nagy többség csak vár...
A motiváció állítólag veleszületett képesség.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
kami911 képe

Biztosan több minden kellhet

#3 Nem tudom, hogyan lehet motiválni az embereket. Akiket tudok megdicsérek, akik folyamatosan sokat teljesítenek kinevezem. Nem tudom hogyan lehetne ez jobb. Van néhány ember aki lelkesen beleteszi amit kell, de lehet ők is kevésszer érnek rá sajnos általában. Ha mondjuk 3x ennyi ember működne közre, akkor jóval kevesebbett kellene az egyénnek talán kipréselni magából.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Biztosan több minden kellhet

#3.1 "Nem tudom, hogyan lehet motiválni az embereket"
Van ez a pontozás az oldalon. Ennek így nincs sok értelme. Miért jár pont a belépésért?
A bejelentkezés 1 pont, a megtekintés 1 pont, a hozzászólás 2 vagy 3 pont, a tartalom beküldése meg csak 20 pont?
Szerintem ez nagyon aránytalan. Szerintem a beküldésért minimum 100 pontot kellene adni.
Kérdés persze, hogy ez a kérdezőket is megilleti?
Aki nagyon béna, és sokat kérdez, az is sok pontot kapjon?

De az sem motiváló, hogy csak az összesített lista látható. 
Talán érdekesebb lenne, ha mondjuk az elmúlt havi összesítés lenne látható.
És én csak a hozzászólásokat, és a tartalom beküldését pontoznám, a bejelentkezést sem.
Az olvasás pontozása azért felesleges, mert akkor sem olvasok többet, ha piros pontot kapok érte.

Ez nem azok ellen szól, akik az örök-listát vezetik. Gondolom az élen állók nem fognak megsértődni, ha valaki egy adott hónapban lekörözi őket.
Engem nem érdekelne egy ilyen rendszerű pontozás sem, de talán másokat igen.
És ezt a listát jobban ki lehetne emelni. Lehetne mondjuk a tracker oldal baloldalának tetején.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Biztosan több minden kellhet

Nem csodálom hogy nem tudod hogyan lehet valakit motiválni. Mert a világ nagy motivációs mesterei is bevalloták hogy az embereket nem lehet motiválni. Falra hányt borsó. Az ember vagy motivált vagy nem. Ha a program nincs benne a kívülről kapott motiváció ideig óraig tart, utána elillan és az illető ott lesz ahol azelőtt volt. Persze ettől függetlenül a motivációs guruk a pénzt azért elkérik :)
Az emberek kb. 5 százaléka éri el a nagy célokat az életében.

A másik ami fontos lehet ahogy megfigyeltem a környéken, hogy a nagyon specifikus linuxos oldalak mint amilyen ez is egymás után bedöglöttek, pl. Manjaro, Ubuntu, LM, Debian...  
A széles skálájú, álltalánosabb linuxos oldalak nem annyira és úgy néz ki van rájuk igény.

Most ha van kevés motivált ember akit érdekel a linux és ezeket megszűrjük pl. egy csak ubuntus vagy más oldallal akkor végeredményben nem sok érdeklődő marad az oldalon...

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Csak lamentálás

Üdv Mindenkinek!

Kiküldött e-mail alapján nyitottam meg ezt a lapot.
Abszolút szép az, amit fenntartotok és adtok az embereknek. Magamból kiindulva, igaz jó rég óta használok linuxot, olyan 2008 óta talán? Amiért írom az az, hogy nekem kezdetben abszolút a magyar nyelven elérhető írások, fórum bejegyzések voltak a támpontok, hogy egyáltalán el tudjak indulni a windows világán túlra. És meg kell mondjam, az Ubuntu után, több kalandozást is megjárva egyéb disztrókban, jó ideje a Mintnél kötöttem ki. Igaz, már inkább csak felhasználóként. És ilyen formán egyszerűen működik a rendszer, és nem bolygatom.

Több gépen működik az ismeretségi körben, így egyelőre eljutottam oda, hogy a Mint volt, és van... remélem lesz is. De nem kell hozzányúlni, ha sikerült eltalálni, hogy adott gép melyik verzióval fut el, akkor pár évre ennyi volt.

A másik oldal viszont az, hogy az angol már megy annyira, hogy ha valami probléma mégis adódna, akkor annak angolul olvasok utána (ha éppen magyarul nem találok rá illeszkedő megoldást).

Másokat nézve.. ami leköti az embereket: közösségi média és vagy youtube, vagy tik-tok, és ilyen formán nem látom azt, hogy maradna erőforrás az embereknél. Na és az okostelefonok. Széles körben ott élik az életüket, így az asztali gép, vagy laptop már másodlagossá vált, az azon futó rendszerrel együtt (széles körben, nyilván nem mindenkinél).

És, hogy mi kellene hozzá, hogy több ember segítsen, működjön közre?
- a linux világa, a Linux Mint hobbiként való megélése, egyfajta elhivatottság, közlési vágy... és bár nem előre írtam: idő. Nyilván már elcsépelt dolog, de azt látom én is, hogy az emberek (köztük én is), feldarabolódunk, mármint a figyelmünk a megannyi információ, program, app.. között. Legalább már odáig eljutottam, hogy a telefonon kivételes alkalmazások küldhetnek csak értesítést, mert azt tapasztaltam, hogy roppant mód megzavarják azt, amiben vagyok. Megzavarják, és törik a figyelmet. És ezt látom szinte mindenkin, hogy töredezik a figyelme (jobb kifejezés híján).

No, nem húzom tovább az írást, nyilván ezek a dolgok ismertek előttetek, az építő választ nem tudom, csak leírtam, ami az eszembe jutott. Ha demoralizálónak hangzik, kérlek töröljétek kommentemet nyugodtan.

Nekem a korábbi évek során sokat segített az, hogy vagytok, hogy van a linuxmint.hu oldal. Magyarul olvasni jó a kiadásokról, a részletekről.

Köszönöm, hogy vagytok!

Megértem, ha másnak sincsen ideje - így nektek is véges - hogy önzetlen tartalmat adhassatok másoknak.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

Csak lamentálás

#4 igen csak ebben ki lehet égni. Reggel korábban keltem, hogy legyen itt infó, lehet akár túl sok is, de úgy voltam vele, hogy legyen minden részletesen meg, később hivatkozhatóan. Pár év alatt renhgeteg cikk, hír, súgóoldallal született. Páran be is segítettek, de valahogy nem érzem, hogy 10+ év munkája után önfenntartó lenne az oldal. Ez a bajom. Inkább lenne 10 ember aki kétnaponta készít valamit, vagy 20 aki négy naponta, de 2500 feletti tagságból ez nem tudott kitermelődni az elmúlt években. Nekem meg lassan át kellene adnom a stafétát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
csuhas32 képe

Hogyan születnek a hírek?

#4.1 Esetleg nincs kedved egy cikket írni arról, hogyan jutottál azokhoz az információkhoz, melyekből a hírek születtek? Milyen oldalakat látogatsz, fordítasz és hogyan, ilyesmire gondolok, hátha valakinek  ez nem evidens, de egy ilyet olvasva magának is megjön a kedve beletanulni ebbe.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Hogyan születnek a hírek?

#4.1.1 https://linuxmint.hu/hir/2023/05/hogyan-irjunk-cikket-blogbejegyzest

Érdemes a kommenteket is elolvasni.

Vannak külföldi híroldalak, ahonnan lehet inspirálódni, de arra figyelni kell, hogy milyen jogállású, legtöbb All rights reserved, és ugyanakkor nem cserébe vállalnak felelősséget a megjelent írásokért.

Általában érdemes a hírben a hivatkozott forrást szemügyre venni, az jellemzően lazább jogállású, ha már onnan átvették az infót.

Példák a híroldalakra:

https://9to5linux.com/category/news

https://www.omgubuntu.co.uk/

https://www.phoronix.com/

https://www.linux.com/

https://news.itsfoss.com/

https://www.makeuseof.com/tag/linux-news/  -> ámbár ez eléggé elhanyagolt oldal, de hátha beindul

https://www.omglinux.com/

https://www.linux-magazine.com/Online/News

https://linuxsecurity.com/

https://www.zdnet.com/topic/linux/

És alábbi, amit csak alkalmi tájékozódásra javaslok, mert ez inkább szakpolitikai jellegű, az egészet amúgy pont azok éltetik, akik nem éppen Opensource tevékenységükről híresek:

https://www.linuxfoundation.org/resources/publications

És vannak YT források is, egy lelkiismeretes hírmondó:

https://www.youtube.com/@TheLinuxEXP

Megjegyzem,  én alapból nem szeretem, ha folyton máshonnan vannak ide anyagok átvéve, nekem jobban tetszene, ha innen vennék át mások az anyagokat, de azt is tudom, nem mi fújjuk a passzátszelet.

Nem hír jellegű cikkek, azok neccesebbek, de témához kapcsolódó legjobb források a fejlesztői oldalakon vannak (github, gitlab), a baj az, hogy ott csak véletlenszerűen lehet izgalmas projektekbe botlani.

példák izgalmas projektekre, amikről érdemes lehet írni:

https://github.com/smurphos?utf8=%E2%9C%93&tab=repositories&q=&type=source&language=

https://github.com/birdie-github/useful-scripts

https://github.com/themix-project/themix-gui
 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

Hogyan születnek a hírek?

#4.1.1.1 köszi ezt ápgrédelem és kiteszem majd megint úgy.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Hogyan születnek a hírek?

#4.1.1 + Hardver tipp.

Van itt ez az újdonság: https://coral.ai/products/ -érdekes, hogy nincs PCIe változat, de biztos lesz olyan is.

Google találmánya, lényegében ez egy újkori CO-processzor, aminek sok szála van, párhuzamos feldolgozást tud nagyon. Imádnivaló, hogy ma már minden AI, hiába, meg kell lovagolni a hypeot, amíg friss...

Szóval, valaki szerez egy ilyent, arról sokat lehet írni, hogyan működik videó tömörítéssel, szövegfelismeréssel, (tollba mondással), akármivel. Ez egy nagyon hálás téma.

Lehet olcsóbban is kapni, mint a hivatalos ajánlott ár, és lehet olcsóbb is lesz idővel. USB3-as kivitel jó lehet régebbi laptophoz is akár, ahol nincs beszerelési lehetőség. Lesz így egy bivalyerős gép belőle.

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Lamentálás igen, ez a jó szó

Elég sokáig morfondíroztam/lamentáltam hogy papírra vessem-e ami most a fejemben van erről a témáról. 
Ám legyen, próbálom érthetően leírni.

Itt szerintem nincs, vagy nagyon nagy mértékben hiányzik a pozitív visszacsatolás. ami az élet minden területén fontos momentum. Hiába töri magát kami, vagy bárki, egy azaz egy tényezőre lehet hagyatkozni, hogy ajvé, milyen de milyen sok regisztrált tagja van a fórumnak és ők majd jól elolvassák minden nap a híreket blogbejegyzéseket egyebeket.
de ez nem motiváció, ennek nincs kézzelfogható hajtóereje azok felé akik beletették a munkájukat. Nincs köszönetnyilvánítás, vagy nagyon kis mértékű. És ez lassan oda vezet amit Kami leírt kerek-perec. Kiég az ember mert nincs ami hajtaná, nem érzi hogy érdemes csinálni mivel nincs kinek. 15-20 aktív embernek...? 

Itt vagyok pl. én. 
A PH.-n is regelve vagyok. És vajon miért nem itt írkálok cikkeket, blogokat? mert itt nem érzem, nem látom hogy lenne értelme.
Valamint a legutóbbi vitát kiváltó szavazás is számomra érdekes véleményeket hozott. Csak csakis linux. De ezen az amúgy is gyérülő fórumon ezzel méginkább felgyorsul az érdektelenség.
Példával próbálom illusztrálni.
Én a PH-n eddig 4 kisebb és 8 nagyobb lélegzetű bejegyzést publikáltam.
A legsikeresebbek túl vannak a több 1000 megtekintésen, a top bejegyzésemet eddig 34ezren olvasták el. Értitek, harmincnégyezren. És pont EZ a cikkem abszolút IT mentes, konkrétan a litium akkumulátorokról, azok használatáról szól. Nyomokban sem tartalmaz számítástechnikát. És a Gugli jó keresőszóra  az első-második  oldalon szokta kidobni, ez is eléggé jó érzés.
Egy másik cikkemhez eddig 500 feletti hozzászólás érkezett. Érted, 500 ember vette a fáradtságot időt és reagált, válaszolt, eszmecsere alakult ki, ami egy FÓRUM lényege.

Ha ezeket a cikkeket, blogbejegzéseket itt a linuxmint.hu-n publikáltam volna, ugyanannyi energiám ment volna el és elolvasták volna 50-en és reagáltak, válaszoltak volna 10-en. Vagy még ennyien se, lehet nulla hozzászólás.
Akkor...? Ki az a tökkelütött aki idejön a semmiért, a nulla sikerélményért (mert valahol igenis az amikor látod hogy pezsgő élet, jó kis vita vagy diskurzus alakul ki az irományod alatt), a szinte mérhetetlenül kicsike pozitív visszacsatoás sincs meg ami sarkallna újabb tettekre. Sőt beszólnak belédkötnek de ezt most inkább hagyjuk

A nem IT témákat úgylátom száműzik, vagyis még szűkebb lesz az olvasói kör.

És mégegy. Énnekem itt az elmúlt évek alatt még nem volt olyan érzésem hogy "Na igen! ez egy f@sza kollektíva, idetartozok, jó a csapat még akkor is ha néha összekülönbözünk. Mindenki tök jó fej, érdemes ide járni nap mint nap.
Valahogy ez nekem nem jött soha itt. Olyan taplószáraz emiatt az egész.

Az utóbbi időbe talán Csuhás a legszimpibb nekem, igaz néha borzasztó dagályosan adja elő amit akar de érződik rajta hogy szívügyének tekinti a fórum sorsát és próbálkozik. Lehet meddő próbálkozás mert cserébe kap hideget-meleget eleget.
Szakmai téren Kimarite pótolhatatlan,.T.Isván lépett a nyomdokaiba.szerintem teljesen korrekt szakmai téren és nem hülyegyerek. Ritka tulajdonsága (itt ez kuriózum) hogy némi humor és lazaság is nyomokban felfedezhető benne. Érdemei elismerése abból áll hogy belekötnek. Hát bravó...
Mást nem tudok aki icipicit közelebb tudott volna kerülni érzelmileg hozzám. Van pár csendes őrült és van pár olyan aki bár semmit nem tett a fórumhoz mégis a leghangosabban harsogja a vélaményét és az elképzeléseit. Hááát... no komment.
Kami meg szegény, jól mondja. Ő se feddhetetlen mert van hibája de lassan kiég ebbe az egészbe mivel neki nem elég a munkáját, szabadidejét beletenni a fórumba hanem állandó csatározások színhülyékkel, ebbe tényleg bele lehet fáradni.

Mondhatjátok nem az a lényeg hogy kedveljük valamennyire egymást. Pedig de,számít. Nem fog menni minimális érzelmek nélkül a fórum, olyan száraz lesz mint a 2 hetes teveszar a sivatagba.

Bocsánat ha sarkosan, sőt durván fogalmaztam, bocs a talán trágár szavakért, ezek jól kifejezik a lekiállapotomat mert valahol sajnálom ezt az egészet. Azokat akik még itt vannak. Sokkal de sokkal jobb fórum lehetne. Hogy miért nem...? Talán az emberekben van a hiba.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (3 szavazat)
csuhas32 képe

Talán az emberekben van a hiba.

#5
Valamiért te a PH-t én az ubuntu.hu-t, a mint.com-ot támogatóbb környezetnek találom. Szerintem azokon is emberek írják a tartalmakat, nem hinném, hogy bennük van a hiba.
Minden szabály annyit ér, amennyit betarta(tat)nak belőle:
„Tartsuk észben, hogy nem termékeny az olyan közösség, melyben fenyegetve vagy rosszul érzik magukat az emberek.”
Milyen igaz! Itt egy nagyon jó rendszer és mégis megannyi erőfeszítés sem hozza meg a kívánt eredményt. Szerintem ezért. Nekem még mindig az a tippem, hogy a megengedett kommunikációval van itt gond.

Számomra most is olyan, mintha a pingvinek között lenne egy varjú, aki állandóan károg, kételkedik a rendszerben, az alkalmazásokban, a fórumtársak szavahihetőségében, tudásában, leírásaiban, szándékainak tisztaságában és ez szakmai vitának gondolva vagy mit tudni miért, elfér. Pedig ez iszonyúan káros, egy elhangzott vád után már soha nem lesz olyan, mintha el sem hangzott volna, hiába köztudott vagy millió karakter után bizonyítást nyer az ellenkezője.

Soha nem lesz olyan szabályzat sem, amiben ennek tilalmát pontosan le lehet fektetni, ezt érezni kellene és elejét venni.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (3 szavazat)

Lamentálás igen, ez a jó szó

#5 Ha csak Linux és IT tartalom lesz megengedett, akkor az az oldal teljes eljelentéktelenedéséhez fog vezetni.
Mert 398 ember közül, aki ezt szeretné, kb. 390 még sohasem írt ide semmit, és ezután sem fog IT tartalmakat beküldeni.
A 225 ember viszont, aki mást is szívesen olvas, talán éppen azért jár ide, mert itt nem csak a száraz IT tartalmat olvashat.

Itt az oldalon a csúcsot ez a 3 bejegyzés tartja:

Linux kedvelők és a rock
Indította zoli62
4 év 4 hónapja indult
1025 bejegyzés

Társalgó - nem kifejezetten informatika
Indította kimarite
4 év 1 hónapja indult
1119 bejegyzés    

Csak, ha valami egyebet szeretnél mondani :-)
Indította kimarite
6 év 7 hónap telt el
603 bejegyzés

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Anyagi támogatás

"Nagyobb támogatási összeg esetén a támogató neve kikerül a linuxmint.hu/kapcsolat oldalon a támogatói listába."

Sok elavult információ található az oldalon, de ez egy új bejegyzés, ezért reagálok rá.
Először is úgy tudom, hogy előző évben sok pénz bent ragadt, amit el lehetett volna költeni. Olvastam itt erről valamikor.
Másodszor, jó lenne látni azt, hogy milyen éves költségvetéssel gazdálkodik az oldal, és hogy mi mennyibe kerül.
Harmadszor, miért csak a nagyobb támogatási összeg esetén jelenik meg a támogató neve?
És mekkora az a nagyobb összeg? És azok akik ott szerepelnek mikor támogatták utoljára az oldal?
Ez így annyi, hogy "Adjatok pénzt!"

Én 14 éve az ubuntu.hu oldalon egyszer felvetettem, hogy dobjunk össze pénzt valamire, ami kellett volna. Mire az őstagok lehurrogtak, hogy arra való az SZJA 1 %.

Én támogatom a Magyar Madártani Egyesületet. Alkalmanként 3 vagy 5 ezer forinttal. Évente 3-4 alkalommal.
De ők küldenek papíralapú hírlevelet, amiben mindig leírják, hogy mire kérnek, és mire elég 3 vagy 5 ezer forint. Tudom, indokot ki lehet találni, de nem ez a lényeg!
Kedvesen kérnek, leírják a célt, és miután elküldtem 3 ezer forintot, jön egy névre szóló köszönőlevél!
Itt meg 3 ezerért még a nevem sem kerül ki az oldalra?

Lehetne kérni pénzt attól a 400 embertől akik IT hírekre vágynak, hogy az, aki erre vállalkozik kapjon érte anyagi elismerést. Itt balacy tevékenységére gondolok.
Mert bár azt írta, csak akkor folytatja az ez irányú tevékenységét, ha erre határozott kérés érkezik feléje, ez eddig nem történt meg. Legalább is az oldalon nem.

Persze nem arra gondolok, hogy aki beküld egy hírt, az pénzt kapjon érte. De ha valaki arra vállalkozik, hogy beküld havonta 100 hírt, az megérdemel valamilyen honoráriumot.
Ha erre az alapítvány nem ad pénzt, akkor a lelkes IT-re kiéhezett fórumozók összeadhatnák rá a pénzt.
Ha mindannyian csak havi 100 forintot adnak, az 40.000 forint!
Én ennyiért megtanulok repülni.

Ami a lényeg: írjátok meg, hogy mire hiányzik a pénz és mennyi. Aztán meg listázzatok ki minden 1000 forintnál nagyobb adományt. Ha nincs hely az oldalon, akkor csak a jelenlegi, meg az előző hónap adatait.
Állítólag több ezren látogatják az oldalt. Nem tudom hány regisztrált tag van, és közülük hány aktív.
Ha csak a 600 szavazót nézem, havi 100 forinttal számolva az havi 60.000 Ft.
De szerintem 500 forint senkit sem vágna földhöz, és az már 300.000 Ft.

Értékelés: 

1
Átlag: 1 (1 szavazat)