A géped hogyan emlékszik?

kami911 képe

A MemTest86+ az egy számítógépes memória tesztelő eszköz, amely a számítógép memóriájának teljesítményét és megbízhatóságát teszteli. Az alkalmazás különböző teszteket futtat a memóriában, hogy ellenőrizze, hogy nincsenek-e hibák vagy hibás memóriacellák. Ha a tesztelő ilyen hibákat talál, azzal jelezheti a felhasználónak, hogy szükséges a memória cseréje.

A Memtest86+ egy önálló memóriatesztelő x86 és x86-64 architektúrájú számítógépekhez. Alaposabb memória-ellenőrzést biztosít, mint a BIOS memóriatesztek. A Memtest86+ betölthető és futtatható akár közvetlenül a PC BIOS-ból (legacy vagy UEFI), akár egy olyan köztes bootloaderen keresztül, amely támogatja a Linux 16 bites, 32 bites, 64 bites vagy EFI handover boot protokollt. Működnie kell bármely Pentium osztályú vagy újabb 32 bites vagy 64 bites x86-os CPU-n.

Letöltések

A memtest86+, a számítógép memória-diagnosztikai eszköznek 7.00-s verziója egy hónappal ezelőtt érkezett. A Memtest86+ legújabb, v7.00 verziója újításai segítenek a rendszermemória hatékonyabb és megbízhatóbb tesztelésében.

Az egyik legfontosabb újítás az IMC (Integrated Memory Controller) felmérése az aktuális RAM-beállítások eléréséhez. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pontosabb információkat kapjanak a rendszermemória aktuális beállításairól, és könnyebben azonosíthassák az esetleges problémákat. A Memtest86+ v7.00-ban mostantól előzetes támogatás érhető el az ECC (Error-Correcting Code) memória felméréséhez. Az ECC támogatás fontos szerepet játszik a memóriahibák azonosításában és javításában, különösen a kritikus rendszerek, kiszolgálók esetében.

Az MMIO (Memory-Mapped I/O) UART támogatás hozzáadása további funkcionalitást nyújt a Memtest86+ számára, amely lehetővé teszi az MMIO UART használatát a tesztelés során, ami különösen hasznos lehet olyan esetekben, amikor más kommunikációs csatornák nem állnak rendelkezésre.

A memtest86+ 7.00 verziója egy kiváló diagnosztikai eszköz, amelynek újdonságai jelentősen javíthatják a számítógépek diagnosztikájának hatékonyságát és biztonságát. Az új opciók lehetővé teszi a szakembereknek, hogy hatékonyabb módon diagnosztizálhassák a számítógépeket.

A legújabb verziók letöltése: