Mikor lesz elérhető a Thunderbird Androidra?

kami911 képe

Mindig is a ködbe veszett, hogy mikor fogjuk kiadni a Thunderbirdöt Androidra. Először azért, mert még ki kellett találnunk, hogy milyen funkciókat szeretnénk hozzáadni a K-9 Mailhez, mielőtt kényelmesen nevezhetnénk Thunderbirdnek. Amikor megvolt a lista, megbecsültük, hogy mennyi időt vesz igénybe ezeknek a funkcióknak a hozzáadása az alkalmazáshoz. Majd valami történt, ami mindig történik a szoftverprojektekben – több időbe telt, mint amire számítottunk. Tehát lecsökkentettük a funkciók számát, és a 2023 végére terveztük a kiadást. Ahogy közeledtünk az év végéhez, egyértelművé vált, hogy még a csökkentett funkciók mellett is majdnem biztosan átcsúszik 2024 elejére a kiadási dátum.

Ezután összeültünk, és újraértékeltük a helyzetet. Végül arra jutottunk, hogy nincs sürgés-forgás. Dolgozni fogunk az alkalmazásba eredetileg tervezett funkciókon, mert megérdemlitek a legjobb mobilélményt, amit adhatunk nektek. Amint ezeket a funkciókat hozzáadtuk, kiadjuk az alkalmazást Thunderbird Android néven.

Miért várjunk? Próbálja ki most a K-9 Mailt

De természetesen nem kell addig várnia. Minden fejlesztésünk nyíltan történik. A stabil verzióban már megtalálhatóak az összes már befejezett funkciók. A K-9 Mail béta verziója tartalmazza azon funkciókat, amelyeken jelenleg dolgozunk.

Mind a stabil, mind a béta verzió telepíthető a F-Droid-on vagy a Google Play-en keresztül.

A K-9 Mail jövője

Megjegyzés: Eléggé sokan szeretik a K-9 Mailt, és arra kértek minket, hogy tartsuk meg a robotkutyát. Úgy véljük, hogy viszonylag kevés erőfeszítéssel lehetséges két alkalmazást építeni ugyanabból a kódbázisból. Az alkalmazások gyakorlatilag azonosak lennének, és csak az alkalmazás nevében, az alkalmazás ikonjában és a színvilágban térnének el. Tehát jelenlegi terveink szerint megtartjuk a K-9 Mailt.

Legyen szó fémből készült kutyákról vagy mitikus madarakról, mi gondoskodunk róla, hogy mindkét csoportnak megfelelő megoldást kínáljunk.