A KDE Frameworks 5.113 hibajavításokkal érkezett

A KDE Frameworks 5.113 változata Plasma 5 felhasználók számára, különféle fejlesztésekkel.

Ez a kiadás továbbfejleszti a KFileMetaData TagLibet, hogy támogassa az Ogg adatfolyamokat a FLAC segítségével (audio/x-flac+ogg).
Körülbelül egy hét késés után a KDE Project bejelentette a KDE Frameworks 5.113 kiadását és általános elérhetőségét, mint a Qt több mint 80 kiegészítő könyvtárát tartalmazó gyűjtemény legújabb frissítését, amelyek általánosan szükséges funkciókat biztosítanak a KDE Plasma asztali környezethez és KDE alkalmazások.

A KDE Frameworks 5.113 egy kis frissítésnek tűnik, mivel a KDE fejlesztői erőfeszítéseik nagy részét a közelgő KDE Frameworks 6, KDE Plasma 6 és KDE Gear 24.04 kiadásokra összpontosítják, amelyek 2024. február végén fognak megjelenni.

A változtatások meglehetősen kicsik ebben a KDE-keretrendszer-kiadásban a KDE Plasma 5 asztali környezet sorozathoz, és tartalmaznak egy frissített TagLib kivonatot a KFileMetaData-ban, amely mostantól támogatja az Ogg adatfolyamokat FLAC-fel (audio/x-flac+ogg), valamint egy frissített FFmpeg--et amely most már támogatja és ellenőrzi a video/vnd.avi fájlokat.

Ezenkívül a KFileMetaData komponens támogatást kapott az Exiv2 0.26 nyílt forráskódú Exif, IPTC és XMP metaadatkönyvtárhoz is. A KDE Frameworks 5.113 javítja a bzip2 archívum támogatását az új share-mime-info 2.3 mime-típusú könyvtárral a KArchive archívumkezelőben és a KIO-ban.

A KDE Plasma Baloo fájlindexelő és fájlkereső keretrendszere is számos fejlesztést kapott, és a KDE Frameworks 5.113 különféle hibákat is kijavít olyan összetevők között, mint a KConfig, KConfigWidgets, KCoreAddons, KRunner és KService.

A korábbi kiadásokhoz hasonlóan a legtöbb komponenst a plazma-keretrendszerhez igazították vagy igazítják.A
teljes változásnaplót kiadás bejelentési oldalán érhető el.

A KDE Frameworks 5.113 hamarosan megérkezik kedvenc GNU/Linux disztribúciók stabil szoftvertáraiba, ezért fogyelj arra, hogy a lehető leghamarabb frissítsd a telepítéseket a legjobb KDE Plasma/Apps élmény érdekében. A következő kiadás, a KDE Frameworks 5.114 2024. január 13-án várható, valószínűleg a sorozat utolsó verziójaként.