Firefox Nightly telepítése egyszerűen

A Mozilla új, megfelelő tárházat jelentett be, amely megkönnyíti a felhasználók számára a Firefox Nightly buildek telepítését Ubuntu és Debian alapú Linux disztribúciókra. Az új adattárban található Deb csomagok állítólag „több előnyt” kínálnak a Snap és Flatpak buildekhez képest. Bár sok esetben a Flatpak és a Snap kényelmesebb, de a natív telepítésű programok sokkal jobban a rendszerbe integráltak. Ha van lehetőség, ezeket használom.

Először is a Deb csomagokat optimalizálással állítják össze a teljesítmény javítása érdekében. Másodszor, a bináris fájl „keményített” az összes biztonsági megoldásokkal. Harmadszor, a frissítések közvetlenül a forrásból származnak, ami gyorsabb, mintha más csatornákon keresztül várná a csomagolásukat.

Azok számára, akik nem ismerik, a Firefox Nightly buildjeit főként fejlesztőknek szánják, mivel a legújabb kódot, szolgáltatásokat és lehetőségeket tartalmazzák. Nem stabilak, és hibákat is tartalmazhatnak, de ennek ellenére nagyszerű módja annak, hogy új funkciókat próbáljon ki, és mielőbb értesüljön az újdonságokról.

A Firefox Nightly Linux buildjeit (a Mozillától) hagyományosan binárisként terjesztik a.tar.bz2 archívum. A felhasználóknak ezután ki kell bontani a fájlokat az archívumból, és manuálisan futtatniuk kell a bináris fájlt. Ami kényelmetlen és nem feltétlen kapjuk meg a kellő integrálást a rendszerbe. Sok felhasználó ezután áthelyezi a mappát egy rendszermappába, és kézzel készít egy egyedit desktop fájlt, hogy biztosítsa a program megjelenjen az alkalmazásmenükben, dokkban, tálcákon stb.

Az új Mozilla APT tárház feleslegessé teszi mindezt az erőfeszítést.

A Firefox Nightly Ubuntu rendszerre történő telepítéséhez csak hozzá kell adnia a Mozilla APT repót, és telepítenie kell. Ezután időben megkapja a jövőbeli frissítéseket az összes többi szoftverfrissítés mellett (vagy hamarabb, ha – mint én – futtatja az apt update parancsot).

Az új Mozilla APT tárház hozzáadásához és a legújabb Firefox Nightly build rendszercsomagként való telepítéséhez futtasd az alábbi parancsokat, amelyek megegyeznek a Firefox Nightly blogbejegyzésben felsorolt ​​parancsokkal az új tárhely bejelentésénél-

Az APT tárhely beállításához és a Firefox Nightly telepítéséhez.deb csomagot, egyszerűen kövesd az alábbi lépéseket:

Először importáld az APT repo kulcsot:

wget -q https://packages.mozilla.org/apt/repo-signing-key.gpg -O- |  gpg --dearmor |  sudo tee /etc/apt/trusted.gpg.d/packages.mozilla.org.gpg > /dev/null 

Ezután add hozzá magát a repót:

echo "deb [signed-by=/etc/apt/trusted.gpg.d/packages.mozilla.org.gpg] https://packages.mozilla.org/apt mozilla main" |  sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/mozilla.list > /dev/null 

Végül frissítsd és telepítsd a Firefox Nightly-t:

sudo apt-get update && sudo apt-get install firefox-nightly 

Összességében ez az új Mozilla APT repo jól hangzik azok számára, akiknek szükségük van vagy szeretnék a böngésző legmodernebb buildjeit futtatni Ubuntun és a kapcsolódó disztribúciókon. Kényelem, jobb teljesítmény, jobb biztonság és gyorsabb hozzáférés a frissítésekhez.

Hozzászólások

kami911 képe

Jó hogy van ez a PPA, bár

Jó hogy van ez a PPA, bár egyelőre még az Ubuntu Mozilla csapata által készített PPA-t használom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve