Megjelent az Audacity 3.4 beta1

Megjelent az Audacity 3.4 BÉTA verziója, a GNU/Linux, macOS és Windows rendszerekhez készült hatékony, ingyenes, nyílt forráskódú és platformokon átívelő hangszerkesztő szoftver legújabb stabil verziója, amely új effekteket, javításokat és hibajavításokat kínál a felhasználók számára.

A projekt kiadási oldala szerint az új kiadás immár több zenével kapcsolatos funkciót is tartalmaz, mint például az óó:pp:ss idő és a Beats & Measures közötti váltás, valamint az időhúzó (time-stretching) klipek, amelyek a dal tempójához igazítják a klipeket.
A Time stretching funkcióhoz tartsa folyamatosan lenyomva az „Alt” billentyűt (macOS: Opció), miközben az egérmutatót a klip élének felső harmada fölé viszi a nyújtáshoz.
A 3.4.0 egy új exportálási párbeszédpanelt is tartalmaz, így könnyebben hozzáférhetünk az olyan opciókhoz, mint a mintavételezési gyakoriság és az egyéni leképezés (5.1 vagy 7.1 hanghoz). Ezenkívül a „Tallózás” gomb a natív fájlböngészőt használja. Ha a beállításokat sokszor kell állítani exportnál ez a metódus hasznos lehet.

Pár egyéb újítás:

  • Mindig a Joint Stereo módot használja az MP3-hoz.
  • Egyszerűsített beillesztési logika és sztereó sávok variálása.
  • Conan 2-t használ.
  • Beépített Opus támogatás.
  • Javítja a stabilitást.

Telepítési lehetőségei:

Van AppIamge verzió, amit érdemes használni. Bár ez béta verzió, és stabil, de jobb ha nem a natív telepítést használjuk!

A teljes kiadási jegyzeteket a projekt GitHub-oldalán olvashatja el, és letöltheti az Audacity 3.4 beta 1-et a hivatalos weboldalról AppImage-ként, amelyet gyakorlatilag bármilyen GNU/Linux disztribúción futtathat anélkül, hogy bármit is telepíteni kellene a számítógépre.

Aki pedig az Ubuntu PPA-ból szeretné telepíteni a

https://github.com/audacity/audacity/releases/tag/Audacity-3.4.0-beta-1

PPA-csomagtárolót használhatja.

Appimage-t kipróbáltam, a felsorolt funkciók jól működnek. Elég stabilnak tűnik, bár egy rövid teszt erejéig volt fenn.

Ti hogyan látjátok az Audacity jelenét, jövőjét? Melyiket használjátok jelenleg?

Hozzászólások

kami911 képe

Az Audacity egy fantasztikus

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Az Audacity egy fantasztikus ingyenes hangmérnöki szoftver, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén keverjenek, szerkesszenek és javítsanak hangfelvételeket. A felhasználóbarát felület, a sokoldalú funkciók és az aktív fejlesztői közösség révén széles körben használható, és segít a zenei alkotások vagy podcastek létrehozásában. Ki fogom próbálni ezt a verziót is!

tonsur képe

Audacity 3.4 beta1 - tapasztalatok

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Első benyomás az volt,hogy túl sok az almenü,alig találom meg a megszokott menüpontokat,ha belenagyitok nem lehet csúszkával (mivel nincs csúszka) finoman közlekedni a megnyitott fájlban,még nem jöttem rá hogyan lehet a belenagyitott fájl végéhez eljutni.
Már kétszer összeomlott wav-ba való exportálás közben,az egyéni ffmpeg exportálás hibásan működik,hiába választom ki az mp4/aac opciót mindig vorbis lesz a végeredmény.
Hosszabb 6 csatornás fájlok exportálása borzalmasan lassú,az etalonhoz képest kb háromszor lassúbb.
Szerintem rossz irányba megy a "fejlesztés",egyre kevésbé felhasználó barát a szoftver,maradok a bevált és nagyon gyors 2.2.2-esnél,illetve néha a 3.0.2-nél,természetesen nativ telepitéssel semmi flatpak vagy snap.