Új verziószám-sémát fog használni a LibreOffice

kami911 képe

A LibreOffice 7.6 után a következő nagyobb kiadás a LibreOffice 2024.2 lesz (2024. február), amelyet a LibreOffice 2024.8 (2024. augusztus) követ majd. Ebből már látható mi lesz az új verzió nevezéktana a népszerű szabad irodai programcsomag esetlében.

A csapat motivációja ezzel kapcsolatban:

  • Tekintettel a LibreOffice technológia jelenlegi érettségi szintjére fejlesztői platform, egyre nehezebb számot adni a LibreOffice jelentős új funkciókat minden egyes nagyobb kiadáshoz a jelenlegi számozási séma alapján.
  • A naptár alapú számozási séma választásával szétválasztják a a jelentős új funkciók elvárását minden egyes új fő kiadástól.
  • Megszűnik az élén határ a LibreOffice Fresh és a Still változatok között, mert a fejlesztők úgy vélik, már egy megjelenő új kiadás is magasabb minőségi szintet képvisel mint régebben.

Hozzászólások

Legalább egyszerűbb lesz

#1.1
A Firefox régebben sokkal lassabban emelte a verziószámokat. Aztán megjelent a Chrome, ami hetente kiadott egy frissítést, és a verziószáma hamarosan megelőzte a Firefoxét. Akkor a Mozilla is rákapcsolt.
Most azon versenyeznek, ki tud nagyobb számot leírni, hátha az emberek jobban gerjednek a nagyobb számokra.

Windowson volt egy picike mp3 player. 1by1 a neve. Évekig használtam, és a verziószáma 0,9 körül volt 2010-ben, amikor Linuxra váltottam.
Most megnéztem, még létezik, és a verziószáma 2.06, és van androidos változata is, annak 1.32. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Legalább egyszerűbb lesz

#1.1.1 Egyébként az nézted, hogy nyáron fogja visszaelőzni a Fireofox a Chrome-ot - verziószámok tekintetében?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve