Segítsétek munkátokkal a közösségi súgó szerkesztését

kami911 képe

Legnagyobb örömünkre az utóbbi időben sokan kérdezték tőlünk, hogyan tudnának a Közösség fejlődéséhez hozzájárulni. Erre többféle lehetőség van, amit a Közreműködés oldalon is olvashattok. A felsorolt területek egyike az oldalon megtalálható Linux Mint felhasználói kézikönyv elkészítése, bővítése, karbantartása. Mivel bővült a Közösség életét segíteni akaró jelentkezők száma, így arra gondoltunk, hogy írunk egy pár oldalas rövid útmutatót arról, hogy milyen egységesített formátumban szeretnénk a kézikönyvet elkészíteni, igazodva az oldal szerkesztési lehetőségeihez. Arra szeretnénk kérni minden lelkes felhasználót, aki külön leírást szeretne készíteni és a  Linux Mint felhasználói kézikönyvet bővíteni, az olvassa át mindenképp ezt a pár oldalt. Természetesen a segédlethez tartozó jobbító javaslatokat a hozzászólásokban megírhatjátok, amiket igyekszünk folyamatosan és átgondolva bevenni a segédlet anyagába. A segédlet aktuális példánya elérhető a Súgó menüpontban.

A Linux Mint Súgója jelenleg több dokumentációt is tartalmaz, amit jó lenne bővíteni:

Aki kedvet érez magában egy-egy rész elkészítéséhez annak jó munkát kívánunk és köszönjük a Közösség fejlődéséhez adott munkáját!

(kép, kép)

Hozzászólások

csuhas32 képe

Súgó

Rákattintottam a linkre. igazság szerint a 18 LTS és a 17 LTS helye is már a „Lejárt támogatású verziók” alatt volna, azonban, ha nincs kézikönyv valamelyik jelenleg támogatott verzióhoz, és az összes ide kerül, az elég rosszul veszi ki magát. Ebben az esetben a most támogatott valamelyik verziót taglaló kézikönyv elkészültéig a „Korábban támogatott verziók kézikönyvei” vagy valami ehhez hasonló lágyabb kifejezést javasolnék, ez alá tenném be a jelenleg elérhető útmutatókat.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
csuhas32 képe

írunk egy pár oldalas rövid útmutatót arról, hogy milyen...

Bocsánat, hogy ennyit zavargok, de a
http://linuxmint.hu_-_linux_mint_felhasznaloi_kezikonyv_-_szerkesztesi_i... nálam fals, talán ez kellene helyette: 
https://linuxmint.hu/sites/default/files/fajlok/linuxmint.hu_-_linux_min...
Olvasás után nyugodtan töröld a két utolsó hozzászólást.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve