Közreműködés

Érdekes és sok elfoglaltsággal járó feladat egy disztribúció hazai honlapjának fenntartása. Számos tevékenység van, amiben számítunk a közösség segítségére. Ha van egy kis szabadidőd és szívesen segítenéd a Linux Mint magyarországi közösségét, akkor ne tétovázz. Jelentkezz még ma!

Az alábbi feladatok önkéntes munkák, amelyek heti néhány óra elfoglaltságot jelentenek. Jelentkezni ehhez a fórumtémához hozzászólva tudsz, a számodra érdekes munkakör megnevezésével.

Számos területen tudsz segíteni, lehetsz kiemelten hasznos tagja ennek a Linux Mint Magyar Közösségnek. Lássuk milyen területek vannak (de te magad is előállhatsz új ötletekkel):

Hírek és cikkek írása – Ha jól bánsz a szavakkal és szeretsz érdekes témákról írni, akkor jelentkezz „Cikkíróknak“. Beszámolhatsz az újdonságokról, hírekről érdekességekről amelyek a Linux Mint-tel, Linux-szal vagy azon futó programokkal kapcsolatosak. Ha egy érdekes problémát oldottál meg vagy új programot próbáltál ki megírhatod a linuxmint.hu-n lévő blogodba is.

Cikkajánlók írása –Érdekességek a Linux Mint, a Linux, a számítástechnika világából. Pár soros ajánló, összefoglaló. Minden ajánlóban 2-8 cikk ajánlása, napi vagy heti pár alkalomnyi rendszereséggel.

Napi vagy heti Linux Mint tippek –Ha vannak bevált trökkjeid, vagy mindig találsz olyan érdekességeket, amelyek megkönnyítené más felhasználók életét, akkor írd meg őket napi vagy heti rendszereséggel.

Kritérium: Havonta két cikk, legalább 6 hónapon keresztül.

 

 

Fórum segítő – Ha szívesen segítesz kezdőknek, akiknek sok kérdése vagy nem éppen alaposan körülírt problémája van, de te segítőkészségedet és jó kedvedet így sem veszted el, akkor jelentkezz „Fórum Segítőnek“. Persze a profi kérdéseket is megválaszolhatod, hiszen aki tud az segít.

Kritérium: Egyedi elbírálás.

 

 

 

  

Fórum moderátor – Egy jó moderátor betartatja a fórum szabályait, igazságos döntései révén a fórumtársak felnéznek rá. Ha van időd és kedved másoknak segíteni eligazodni és a fórumokon rendet tartani, akkor jelentkezz „Fórum Moderátornak“.

 

 

 

 

   

Fordítás – Ugye te is élvezed, hogy még a nagymamád is Linux Mint-et használ, mert a kedvenc disztribúciód már egy ideje – ha nem is mindig tökéletesen – de tud magyarul. Ha szeretnéd megtartani ezt a jó szokását, akkor jelentkezz „Fordítónak“. Nem kell hozzá más, mint angol nyelvtudás, még erősebb magyar nyelvtudás és az általános szabályok ismerete. A szabályokat érdemes átolvasnod a Fordítás HOGYAN leírásból és már vetheted is a képernyőre a szebbnél szebb magyar karakterfüzéreket. A felhasználói felületet magázó formában honosítjuk.

 

 

 Dokumentáció fordítás – Ha nem megy valami, nézd meg a dokumentációt. Viszont a leírások nagy része nem elérhető magyarul. Ha a kedved úgy tartja fordíts le a téged érdeklő, általad hasznosnak tartott Linux Mint, Ubuntu vagy Debian dokumentációkat. Kiemelten fontos a Felhasználói kézikönyv aktualizálása. Elkezdtük az on-line könyv szerkeztését is, itt tudsz közreműködni: https://linuxmint.hu/sugo/linux-mint-felhasznaloi-kezikonyv.

Kritérium: Egyedi elbírálás.

Dokumentáció átvétel – Az Ubuntu és Debian közös alapok a dokumentálásban is a Linux Mint felhasználók segítségére vannak. Az itt elérhető Linux Mint felhasználói kézikönyvet kellene folytatni, úgy hogy egyes részeit az magyar Ubuntu dokumentációból vesszük át, a Linux Mint sajátosságainak figyelembe vételével. Átvételre szánt fejezetek:
http://sugo.ubuntu.hu/14.10/media.htmlhttps://linuxmint.hu/sugo/zene-video-es-fotok
http://sugo.ubuntu.hu/14.10/prefs.htmllinuxmint.hu/sugo/szamitogep-szemelyre-szabasa
sugo.ubuntu.hu/14.10/tips.htmllinuxmint.hu/sugo/telepitett-rendszer-finomhangolasa
sugo.ubuntu.hu/14.10/hardware.htmllinuxmint.hu/sugo/hardvereszkozok-kezelese és linuxmint.hu/sugo/nyomtatas-fax-es-szkenneles

A minta lehet, ami alapján látható a stílus és formázási megoldások: https://linuxmint.hu/sugo/fajlok-mappak-es-dokumentumok

Tippek – Vannak jó tippjeid, amelyeket pár mondatban el lehet magyarázni, és neked beváltak? Küld el nekünk és közzétesszük a Linux Mint Magyar Közösségének Facebook oldalán.

Tesztelés – Pillanatok alatt észreveszed, ami másnak fel sem tűnik? Szeretsz hibát keresni a fordításban vagy a programok működésében? Jelentkezz „Tesztelőnek“és részletes leírás mellett jelentsd be a hibákat angolul a fejlesztőknek illetve a fordítással kapcsolatos hibákat magyarul nekünk.

 

 

 

 

 

Közösségi média és PR guru – Segíthetsz megszervezni és kivitelezni a Linux Mint Magyar Közösségének kommunikációját a Facebook, a Google+ és a Twitter oldalán, valamint sajtóbejelentéseket írni.

 

 

 

 

 

A fenti feladatok önkéntes munkák, amelyek heti néhány óra elfoglaltságot jelentenek. Jelentkezni ehhez a fórumtémához hozzászólva tusz, a számodra érdekes munkakör megnevezésével.