Segíts Te is a LibreOffice 7.6 alfa verziójának tesztelésében

kami911 képe

A LibreOffice 7.6 elindult a végleges verzió felé vezető első lépcsőfokokon. A következő nagy lépés a nyílt forráskódú irodai programcsomag számára augusztusban esedékes következő kiadása felé vezet. A szokás szerint a következő LibreOffice kiadás augusztusban várható, és a fejlesztők általában egy évig támogatják. A LibreOffice 7.6 csapata további változtatásokon dolgozik, amelyeket a tavaly decembert óta tartó fejlesztési ciklusban integráltak. A termék továbbra is bizonyítja, hogy képes Microsoft Office-ra alternatívaként szolgálni. A LibreOffice 7.6 tervezett izgalmas változtatásai közül itt lehet szemezgetni. A fejlesztők ebben a ciklusban eddig 4670 kódbeküldést végeztek, amellyel 754 feladatot oldottak meg. A QA csapat közvetlenül elérhető itt: QA IRC channel és Matrix.

Letöltés >

Hozzászólások

Ismétlés a tudás anyja

Sohasem tanultam számítástechnikát, és nem tanultam az irodai programokról, de tíz évig használtam otthoni feladatokra az Excelt.
Amikor váltottam Linuxra, és a LibreOffice-t kezdtem használni, nem okozott nagy traumát a váltás.
De azért van, ami még ma is hiányzik.
Ha be akarok szúrni utólag egy sort, azt hasonlóképpen kell megtenni. De ha többet akarok beszúrni, az már az LO-ban nem olyan egyszerű. Az Exelben ilyenkor csak meg kell nyomni, vagy nyomogatni az F4 ismétlő billentyűt, és mindannyiszor egy új sor jelenik meg.
Ez a funkció csak nekem hiányzik, vagy van erre lehetőség?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ismétlés a tudás anyja

#1 Shift+Ctrl+Y? (Az F4 helyett)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ismétlés a tudás anyja

#1.1 Igen, az működik, és már látom is a Szerkesztésnél: Ismétlés: Beszúrás...
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve