Így ér véget a DIGI sztori Magyarországon

kami911 képe

2023. június 1-től a DIGIMobil előfizetői Magyarországon a Vodafone belföldi hálózatán keresztül vehetik igénybe mobil hang- és adatszolgáltatásainkat, mellyel országos lefedettséget biztosítanak ügyfeleinknek. A régi hálózat lekapcsolásával mellet, így folytatódik a két szolgáltató összevonása.

A DIGI - új fejlesztésnek titulálva - az előfizetői holnaptól a Vodafone belföldi hálózatát használja, ami országos lefedettséget biztosít a mobil szolgáltatások terén. A változásokról részletes információkat kaptak az előfizetők az áprilisi számlájuk mellékleteként küldött értesítőben. A hálózatváltás során nem szükséges SIM kártyát vagy hívószámot cserélni. Az előfizetők készüléküktől függően automatikusan felcsatlakoznak a Vodafone országos 2G vagy 4G mobilhálózatára. A készülék kijelzőjén a váltás után a DIGI HU | vodafone HU felirat és egy "R" betű a térerő jelző közelében jelenik meg.

Az automatikus beállításokat azonban néhány esetben kézzel kell elvégezni. Ha dual SIM-es készüléket használ, ügyeljen arra, hogy a DIGIMobil SIM kártyához tartozó hálózatválasztási módra állítsa át a beállításokat.

Ha manuális hálózatválasztást szeretne alkalmazni, kövesse az alábbi lépéseket. Először állítsa be a mobilhálózatok menüpont alatt található automatikus hálózatválasztást manuálisra. Ezután várjon néhány percig, amíg a készülék megkeresi a hálózatokat, majd válassza ki a „vodafone HU” vagy a „vodafone HU 4G” hálózatot. A készülék regisztrációja néhány másodpercig tart, és ezalatt megszakad a mobilhálózattal való kommunikáció. A sikeres regisztráció után a készülék megszokott módon használható. Ne feledje, hogy a hálózatválasztási módot célszerű visszaállítani az automatikusra.

Fontos, hogy a Vodafone hálózatának használata során kapcsolja ki a Roaming+ üzemmódot!

Az Android operációs rendszerrel működő készülékeken a:

Beállítások / Kapcsolatok / Mobilhálózatok / Mobilszolgáltatók

menüpontban találja meg a hálózatválasztást.

Az iOS operációs rendszerrel működő készülékeken a:

Beállítások / Mobilhálózat / Hálózatválasztás

menüpontban találja meg a beállítást.

Fontos megjegyezni, hogy a menüpontok nevei eltérőek lehetnek a készülék gyártójától, típusától és az operációs rendszer verziójától függően. A digi.hu/halozatvalasztas oldalon részletes útmutatókat találhat a különböző gyártók készülékbeállításaira.

Az új hálózatváltással együtt a mobilinternet szolgáltatás is elérhető lesz. Az adat-roaming bekapcsolása szükséges a mobilinternet használatához, függetlenül az operációs rendszer típusától. Fontos megjegyezni, hogy BELFÖLDÖN a mobilinternet használata nem jár plusz költséggel, és nem szükséges módosítani vagy új APN (hozzáférési pont név) beállításokat hozzáadni, ha már van DIGI APN beállítva a készülékben.

Abban az esetben, ha a DIGIMobil és DIGINet Aktív 50 előfizetők más hálózati eszközben használják a SIM kártyájukat, amely eltér a mobiltelefon készüléktől, szintén szükséges a hálózatválasztási és adat-roaming beállítások elvégzése a megfelelő működés érdekében.

A Vodafone Magyarország hálózatára váltással a HD minőségű hívásokat biztosító VoLTE szolgáltatás továbbra is elérhető marad. Azonban a VoWiFi (WiFi hálózatokon keresztüli) hanghívásokat lehetővé tevő kiegészítő szolgáltatás megszűnik.

Lehet, hogy a készülékében nincs aktiválva vagy nem támogatja a VoLTE Roaming opciót. Ilyen esetben a hívások 2G hálózaton fognak történni.

Ha külföldre utazik, nyaralni megy, vagy az országhatár közelében tartózkodik, néhány fontos teendőről szeretnénk tájékoztatni.

Külföldi utazás vagy nyaralás esetén győződjön meg arról, hogy a készülék automatikusra van állítva a hálózatválasztási mód, még mielőtt elindulna. Ez biztosítja, hogy a készülék az Ön számára legjobb hálózatra csatlakozzon a határátlépés után is. Ha nem szeretné használni a mobilinternetet az adott országban, akkor kapcsolja ki a mobilinternet elérését. Fontos megjegyezni, hogy az EU-ban felhasználható adatmennyiségen felül a roaming adatforgalom díjköteles lehet.

Ha hosszabb ideig tartózkodik az országhatár közelében, például életvitelszerűen a határmentén él, és alapértelmezetten automatikus hálózatválasztással használja a készülékét aktív adatroaming mellett, akkor előfordulhat, hogy a készülék átjelentkezik a szomszédos ország mobilhálózatára. Ez azt eredményezheti, hogy a háttérben futó alkalmazások adatforgalmat generálnak, ami plusz költséggel járhat.

Ilyen esetekben javasoljuk, hogy alkalmazzon manuális hálózatválasztást, vagy a DIGI Ügyfélkapu felületén belépve a SZOLGÁLTATÁSOK - DIGIMOBIL menüpont alatt kapcsolja ki a hívószámhoz tartozó Roaming opciót, hogy elkerülje a potenciális plusz költségeket. Fontos megjegyezni, hogy ez a beállítás nem befolyásolja a Vodafone belföldi mobilhálózathoz való csatlakozást.

Ha további részletes tájékoztatást szeretne kapni a manuális hálózatválasztás beállításáról, a készülék menürendszerében követendő lépésekről, valamint az adatroaming beállításairól, látogasson el a www.digi.hu/halozatvalasztas oldalra.

Reméljük, hogy ezek az információk segítenek Önnek a DIGIMobil előfizetésével kapcsolatos változások megértésében és az új hálózaton való zavartalan használatban. Ha bármilyen kérdése van, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatukkal, akik szívesen segítenek Önnek.

Fontos tudnivalók a Vodafone mobilhálózatra váltással kapcsolatban:

  • A hálózatváltás SIM kártya és hívószám cserével nem jár.
  • A legt

Hozzászólások

Netfone

Ha valaki mobil szolgáltató váltáson töri a fejét, javaslom, hogy nézze meg a Netfone ajánlatait.
Én most váltottam Telekomról számhordozással.
Korlátlan belföldi beszélgetés mellett 50 GB net 5690 Ft. De a 100 GB is csak 6890 Ft.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mindenképp agyon kellet verni a Digit

mert ki ad 1200 forintért 200 perc+15Gb mobilnetet, valamint digis végpontok közötti ingyen beszélgetést korlátlanul, és 6,20Ft percdíjat ha lefogyott a 200 perc?
Ezt nem lehetett tétlenül nézni és ennek az előjele már mutatkozott amikor szó szerint kizárták mit kizárták takarodj tiltással elkaszálták az 5G pályázatról.
A lőtéri sánta kutyát de  a fogyasztót biztosan nem érdekli hogy a cég román vagy nem román, kék zöld piros vagy akármilyen felekzethez tartozik mert a legolcsóbb. Volt. Mivel ahogy a Voda átvette, máris feljebb ment nálam 2000Ft-al a csekk, és ez csak a kezdet. A Voda megugye Lölőé mivel  a 4IG csak takargatva van Jászai Gellért nevével  és lölőke meg ugye Viktorkánké + ebbe mindenbe benne van a magyar maffiapolitika legnagyobb dobása a NER,  és innentől kezdve befejeztem mert politika off.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mindenképp agyon kellet verni a Digit

#2 Lehet, de az is, hogy olyan alacsony árat határoztak meg, amibe belebuktak.
Az nem úgy van, hogy annyiért adják a netet, amennyiért akarják, mert nekik is fizetni kell érte.
Amúgy az ilyen ajánlatokat nem lehet önmagában értelmezni, mert tartozik hozzá vezetékes szolgáltatás is.
Azt meg, hogy kiszorítanak valakit egy piacról, úgy hívják, hogy piacgazdaság, vagy leánykori nevén kapitalizmus,
Ha megjelenik egy piacon dömpingáron egy eladó, azt a világon mindenhol elkaszálják, ha tehetik.
Szűnt már meg Magyarországon olyan amerikai szolgáltató is, amelyik felvásárolta a fél ország vezetékes tévéhálózatát. És csak azért a felét, mert a törvények csak annyit engedtek meg neki.
Aztán a tévé szolgáltatás mellé megjelent náluk a telefon, és az internet is. Aztán eltűntek.
Ez politika, mégpedig gazdaságpolitika. Hogy ki, kinek a micsodája, és kinek melyik micsoda a kedvence, az mindegy.

Az meg, ha valaki a jégeső mögött is ugyanazt az embert látja, orvosi eset.
A politikai részre nem reagálok, bármit is ír valaki.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mindenképp agyon kellet verni a Digit

#2.1

#2.1 "Amúgy az ilyen ajánlatokat nem lehet önmagában értelmezni, mert tartozik hozzá vezetékes szolgáltatás is."

Ebben teljesen igazad van, csak megint itt a de.
Ki az aki 6000 magyar forintért 2023 első negyedévéig adott 100/100-as optikai netet, 65 tv csatornát és vonalas telefont? És ehhez jött az én meg az asszony simkártyája amivel a az előbbi hsz-be megadott paraméterekkel (200 perc/15Gb mobilnet /6,20Ft percdíj)  8400Ft volt  cakkpak tokkal vonóval.
Légyszi mutass ilyen árfekvésbe komplett félcsaládi csomagot. És a simek bármikor viszaadhatók megszüntethetők anyagi és jogi szankció nélkül, semmi kötelező 2 év hűségnyilatkozat. Várom az alternatíváidat.
Mindegy nem vagyok a Digi felkent prókátora de én 9 év alatt egyelen panaszt nem mondhatok rájuk, a szolgáltatás atomstabil, még az akkor kapott optikai modem működik nálam.

Te tudod hogy élsz, a politika nekem sem kenyerem de nem lehet elmenni az önkényuralmi irány és a mindent felrúgó, jogállamot és jogkövetést abszolút mellőző tendencia mellett.

Tessék. pl. ez nem egyéni szocprobléma hanem 100ezreket érintő semmibe vevése egy eus bírói ítéletnek. És ebbe momentán én is beletartozok akik nagyonnagyon megszívták több millióval károsultam  és mint a videóba látható, MO-on elsöpörték a jogorvoslatot.
https://youtu.be/t5tD55aE36M

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mindenképp agyon kellet verni a Digit

#2.1.1 Ne haragudj, nem nézem meg a videót, és nem akarom ezt a témát itt folytatni.
Engem hidegen hagynak a politikai nézeteid, de aki mindenben politikát lát, annak orvoshoz kell fordulnia.
Most nem bántani akarlak!
Sajnos volt egy pszichés beteg a családban, ezért sokat olvastam a témáról. Arról, hogy mikor tekinthető valami kórosnak. És azt olvastam, hogy ha valaki csak egyféle ásványvizet hajlandó meginni, az már kóros.
Az egyik ismerősünk csak úgy jön el hozzánk, ha hozza a Szentkirályi ásványvizét, mert neki a Nestlé Aquarel nem jó.

Én nem tudom, hogy a DIGI-vel mi történt, és talán te sem.
Kár lenne ebből politikai kérdést csinálni.

Te abból indulsz ki, hogy a FIDESZ elkaszálta a DIGI-t, mert túl olcsó volt, én meg abból, hogy belepusztult.
Itt a vége, fuss el véle!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mindenképp agyon kellet verni a Digit

#2.1.1.1

#2.1.1.1 dehogy ebbol indultam ki, es keress ra a nevemre a posztjaimnal.

5 eve vagyok itt tag es a tobb 100  hsz.-bol ez a 2 amibe politikat erintek ugyhogy asszem a "kóros" jelzot kizarhajuk.

Vicaverza, esetleg te vagy kóros ha 2 darab megnyilvanulasombol ezt vonod le, de ertheto hisz pont neked valaszoltam ugy ahogyan en latom.  Igy is felfoghato, nem? Foci Foma1 kocsma es pártfuggetlen vagyok csak nyitott szemmel jarok a vilagba.

Béke neked sztem zarjuk le.

Utoirat, ez egy nyilt forum es ahogy mas millio szaknai oldalon pl. he,  ph stb. stb. van legalis politikai, eletviteli, fozocskezos autoszerelos sot sirdogalos onsajnalos es egeszsegugyi, maganeleti megnyilvanulasi lehetoseg.  Es ezzel egyaltalan nem viszik el az oldal száraz, tulszaraz szakmaisagat hanem ellenkezoleg, egy kis életet visznek a weboldalba.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
stray képe

Europa

Nekem Dániában 179 DKK = 8950 HUF-ért/hó a LEBARA-nál korlátlan a beszélgetés az egész EU-ban oda-vissza plusz  Dániában 500 GB net/hó ahol lehet ott 5G hálózaton. 16 GB roming net, és Dániából 60 országot hívhatok ingyen. Mindezt feltöltő kártyásként minden elkötelezettség nélkül.

Szóval még Magyarországon élve is olcsóbb lenne némelyik előfizetéses korlátlan beszélgetős csomagnál.

Ami fura számomra, hogy a DIGI-n kívül nem voltak hasonló ajánlatok Magyarországon. Meg az, hogy Európa egyik legdrágább országában mégis hogyan lehet olcsóbb a telefonálás, mint M.o-on.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

2 nap tapasztalata

06.01 éjféltől él a Vodás digi.
2 nap alapján,  mobilnet jó, telefonálni agyrém.
Nem csöng ki, ha mégis akkor a beszélgetés a kőkorszakot idézi, meg-megszakad, és úgy kell kitalálni mit is akar mondani  másik fél.
Oké 2 nap, még javulhat de ha ez így marad akkor használhatatlan lesz.
A leírt hibák digi-digi hívásnál még pregnánsabbak, nem lehet beszélgetni és a hívások 50%-ában egyszerűen nem találja meg a hívott felet, "A hívott nem elérhető" üzenet hallatszik. Majd 1perc-1óra intervallumba a hívott kap egy sms-t hogy nem fogadott hívása volt, miközben a telefonja ott volt a zsebébe.

Ezt konkrét tapasztalatok alapján írtam le,  nekem és az asszonynak digis sim van, eddig tudtunk beszélgetni egymással, 2 nap után eljutottunk oda hogy mivel dualsimesek a telefonjaink, én a sajátomról a Vodás számról hívom az ő Tmobilos számát, és fordítva mert így érdekes módon 100% a hívás létrejötte és tökéletes a hangminőség.
Kérdem, mi ez, ha a véletlent kizárjuk csak az hogy oké átvette a Voda de minél hamarabb le akarja rázni magáról mert 10-edannyi a beszedett pénz mintha a saját hálózatát használnák a frissen átvett digisek. Ez tényleg nem politika, ez kőkemény üzlet.

Esetleg van itt még más ilyen átvett Digis, leírná ő mit tapasztalt?  Nem hinném hogy én és a nejem az egyedüli aki ezzel a problémával szenved 2 napja.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

2 nap tapasztalata

#4
A Digit nem ismerem, de a Vodát igen. Most váltottam netet Telekomról Netfone-ra, és az is a Voda hálózatát használja. És úgy gondolom, mindkettő ugyanannyit fizet a Vodának.
És két évig használtam a Vodát az előfizetéses Telekom mellett kártyásan.
Soha nem volt hasonló gond.
Van egy kollégám, aki egy hete mesélte, hogy neki 1000 Ft a Digi előfizetéséhez a telefon, meg a net.
Majd megkérdezem, hogy mit tapasztalt.

De én nem vagyok olyan türelmes, mint Te. Én abban a pillanatban hívom a szolgáltatót, ha gond van.
És kikerülöm a barom automatákat, mint Vandát a Telekomnál. Annyit mondok, "Lemondás", mire megerősítést kér, és máris kapcsolja az ügyintézőt. Neki aztán elmondom, hogy miért telefonáltam.
Ne várj mások tapasztalatára!
Ha másnál is szar, akkor belenyugszol?
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyeletet kell emlegetni, akkor hajlékonyabbak szoktak lenni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

3 év tapasztalata

#4 Majdnem a tesztidőszak elejétől Digi mobilozok. A teszt időszak lezárulta után kb. 1-2 hónappal el kezdett akadozni a vonal. Főleg Debrecenben használtam, gondolom a júzerek száma átlépte a kritikus szintet. Most a Vodára váltás némi javulást eredményezett a hangminőséget illetően, de majd meglátjuk. (Bár a vak is ezt mondta, aztán tudjuk mi lett..)

Jelenlegi drágulás ellenére se tudnám olcsóbban kihozni a net, mobil költségeimet. Egyelőre így kénytelen vagyok maradni. A Netfonet végig számolva kb. havi 3-4 ezerrel lenne drágább a mostani állapotnál.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

automatikusan felcsatlakoznak a Vodafone országos hálózatára

A DIGI előzetesen megküldött levelében valóban az szerepel, hogy „Készüléktípustól függően a Vodafone országos 2G vagy 4G mobilhálózatára fog eszköze feljelentkezni, ami a legtöbb esetben automatikusan megtörténik.”

Nos, a környezetemben lévő egyetlen androidos készülék sem jelentkezett fel automatikusan. Szintén ezen levélben az szerepel, hogy „az automatikus hálózatválasztást állítsa manuálisra”.
Ez alapjában véve igaz, de szerintem úgy jobban érthető: ha a Beállítások / Kapcsolatok / Mobilhálózatok / Mobilszolgáltatók menüpontban az Automatikus választás aktív, akkor ezt KI KELL KAPCSOLNI, az elérhető hálózatok csak ezután fognak megjelenni, melyek közül a vodafone HU-t kell választani, a készülék regisztrálása a Vodafone hálózatán néhány másodperc alatt megtörténik.
A továbbiak a levélben is érthetően szerepelnek, de a saját szavaimmal is lejegyezném őket:
Mobiltelefonálni ezt követően már fogunk tudni a készülékkel, azonban a mobilinternet eléréséhez a legtöbb készülék esetében a ADATROAMING-ot be kell kapcsolni! (Utóbbi a megjelenő figyelmeztetés dacára számunkra belföldön nem fog plusz költséget eredményezni, azonban ha a határ közelében tartózkodunk vagy át is lépjük azt, akkor belátásunktól függően ezt érdemes lehet kikapcsolni!)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

automatikusan felcsatlakoznak a Vodafone országos hálózatára

#5 Én két hete váltottam Netfone-ra, ami szintén a Voda hálózatát használja.
Most nem vagyok otthon, de a nekem megküldött értesítőben az állt, hogy ahhoz, hogy legyen internet, be kellett írni valahová a beállításokban az internetszolgáltató által megküldött nevet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mobilinternet

#5.1 A DIGI előfizetés használatbavételekor az APN-t egyes készülékek esetében kézzel kellett beállítani ahhoz, hogy legyen mobilinternet-elérés, ez azonban a mostani hálózatváltást nem érinti, a korábban (kézzel vagy automatikusan) beállított APN-t elfogadja a Vodafone hálózata.
(A DIGI mobil hálózata gyakorlatilag megszűnt ((lekapcsolták)), a DIGI SIM-kártyánkkal csatlakozunk a Vodafone hálózatára, kvázi roamingolunk, mintha elhagytuk volna az országot és külföldön a Vodafone hálózatát használnánk.)
Az APN főbb adatai:
APN internet
MCC 216
MNC 03
Hitelesítés típusa PAP
APN típusa Default, supl
APN protokollja IPv4/IPv6
A többi adat, például felhasználónév, jelszó, nincs beállítva.
Bár ennek szerintem nincs nagy jelentősége, hisz új előfizetést már nem értékesítenek, a szolgáltatást kivezetik, akinek meg még van, annál már be van állítva.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve