Az Arch Linux telepítőhöz megjelent: Archinstall 2.5.4

kami911 képe

Megjelent az Arch Linux szöveges telepítőjének legújabb karbantartási frissítése, az Archinstall 2.5.4, amely új funkciókat és különböző fejlesztéseket tartalmaz. A 2.5.4-es verzióban bemutatásra került egy swapfile prototípus, amely lehetővé teszi a cserehelyfájl és hibernálófájl létrehozását. A telepítő kapott egy frissített Sway ablakkezelő profilt is, amely lehetővé teszi a telepítését polkit vagy seatd segítségével, valamint lehetővé teszi a systemd-boot-fallback változatú boot bejegyzések létrehozását.

A frissítés lehetővé teszi az egész titkosítási konfiguráció mentését, hozzáad egy szektor egységet a partedhez, hogy könnyebbé váljon a partíciók létrehozása, eltávolítja az archlinux-keyring csomagfrissítést, mivel azt egy olyan szolgáltatás váltotta fel, amely feltölti a kulcsokat, és lehetővé teszi a pacstrap -K parancs használatát egy új pacman kulcskarika inicializálásához.

Az új Arch Linux telepítő frissítésével többek között javítják a .json () segédlet kezelését, átnevezik a keyboard-language-t a keyboard-layout-ra, és a peak_output-ot peek_output-ra, eltávolítják az i3-gaps konfiguráció választást és frissítik a csomagokat a Budgie profilban.

A havonta megjelenő Arch Linux ISO médián található szöveges Arch Linux telepítővel kapcsolatos változásokról további részletek a GitHub projektoldalon találhatók.

(forrás)