A géped hogyan emlékszik?

kami911 képe

A MemTest86+ az egy számítógépes memória tesztelő eszköz, amely a számítógép memóriájának teljesítményét és megbízhatóságát teszteli. Az alkalmazás különböző teszteket futtat a memóriában, hogy ellenőrizze, hogy nincsenek-e hibák vagy hibás memóriacellák. Ha a tesztelő ilyen hibákat talál, azzal jelezheti a felhasználónak, hogy szükséges a memória cseréje.

A Memtest86+ egy önálló memóriatesztelő x86 és x86-64 architektúrájú számítógépekhez. Alaposabb memóriaellenőrzést biztosít, mint a BIOS memóriatesztek. A Memtest86+ betölthető és futtatható akár közvetlenül a PC BIOS-ból (legacy vagy UEFI), akár egy olyan köztes bootloaderen keresztül, amely támogatja a Linux 16 bites, 32 bites, 64 bites vagy EFI handover boot protokollt. Működnie kell bármely Pentium osztályú vagy újabb 32 bites vagy 64 bites x86-os CPU-n.

Letöltés

A memtest86+ 6.10 verziója újdonságokkal érkezett a számítógép-diagnosztikai eszközök körébe. Ennek a verziónak a legfontosabb jellemzői a következők:

  1. Biztonságos indítási aláírás támogatása: A memtest86+ 6.10 verziója mostantól támogatja a biztonságos indítási aláírást, amely a számítógép biztonságát szolgálja.
  2. Headless EFI rendszer támogatása: A verzió képes a headless EFI rendszer működtetésére is, amely lehetővé teszi a számítógép diagnosztizálását a képernyő nélkül is.
  3. Parancssori opciók támogatása: A memtest86+ 6.10 verziója számos új parancssori opciót tartalmaz, amelyek a diagnosztikai folyamat személyre szabását teszik lehetővé.
  4. Legacy ATI SB400 támogatása: A verzió mostantól támogatja a legacy ATI SB400 rendszerét is, amely a régebbi számítógépek diagnosztizálását teszi lehetővé.
  5. Hibás RAM minta hibajavítása: A memtest86+ 6.10 verziója javította a hibás RAM minták kapcsán felmerülő problémát.
  6. SMP kikapcsolása a F2 segítségével a startnál: A verzió javította az SMP kikapcsolásával kapcsolatos problémát a startnál.
  7. SuperMicro X10SDV összeomlás javítása: A memtest86+ 6.10 verziója javította a SuperMicro X10SDV összeomlásának problémáját.
  8. Egyéb hibajavítások és optimalizációk: A verzió több kisebb hibajavítást és optimalizációt is tartalmaz, amelyek javítják a program működését és a diagnosztikai folyamat hatékonyságát.

A memtest86+ 6.10 verziója egy kiváló diagnosztikai eszköz, amelynek újdonságai jelentősen javíthatják a számítógépek diagnosztikájának hatékonyságát és biztonságát. Az új parancssori opciók, a biztonságos indítási aláírás támogatása, és a headless EFI rendszer támogatása lehetővé teszi a szakembereknek, hogy hatékonyabb módon diagnosztizálhassák a számítógépeket, miközben a biztonság is növekszik. A memtest86+ 6.10 verziójának javításai és optimalizációi jelentősen javíthatják a diagnosztikai folyamat hatékonyságát és biztonságát, így érdemes kipróbálni ezt a verziót a számítógép-diagnosztika során.

 

Hozzászólások

Billentyűzet támogatással hogy áll?

Próbáltam az oldalon kutakodni, de nem jutottam dűlőre. Van-e valaki aki próbálta mostanság UEFI-s gépen pl, aminek USB billentyűzete van? Működik? Amikor megjelent végre az UEFI verzió, akkor kipróbáltam, de csak a gép kikapcsolásával lehetett lelőni, a billentyűzetre nem reagált. Konfigurálni sem lehetett.

A Passmark féle memtest viszont jól működik, ott külön kiemelik, hogy kiterjesztett USB billentyűzet támogatás, bla bla.

Kb. arról van szó, hogy az USB billentyűzeteket az egyes BIOS-ok eltérő módon emulálják. A sima memtest86+ viszont nem tudja mindet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Billentyűzet támogatás? | Próbáltam az oldalon kutakodni, de...

#1 Van-e valaki aki próbálta mostanság UEFI-s gépen pl, aminek USB billentyűzete van? Működik? Amikor megjelent végre az UEFI verzió, akkor kipróbáltam, de csak a gép kikapcsolásával lehetett lelőni, a billentyűzetre nem reagált. Konfigurálni sem lehetett.

Nem próbáltam (nincs UEFI-s gépem), de azt írják,
https://memtest.org/readme#keyboard-selection
ezzel a kernel kapcsolóval próbáljuk.

keyboard=legacy

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve