Ransomware támadás érte a brit KFC és Pizza Hut éttermeket

kami911 képe

Az itthon is ismert KFC, Pizza Hut, és az itthon kevésbé ismert Taco Bell, és The Habit Burger Grill étteremláncokat franchise rendszerben üzemeltető Yum! Brands, Inc. január 18-án bejelentette, hogy ransomware támadás érte őket, ami bizonyos informatikai rendszereiket érintette. A támadás észlelése után a cég azonnal elindította az elhárítási eljárásokat, bevezetve a korlátozó intézkedéseket, például leállított bizonyos rendszereket és megerősítette a rendszereik monitoringját. A cég elindította a vizsgálatot, szakértői segítséget kért a biztonsági és a bizonyítékgyűjtési területen, valamint értesítette a szövetségi rendőrséget. Kevesebb mint 300 éttermük volt egy napig bezárva az Egyesült Királyságban, de most már minden üzletük üzemel. A cég folyamatosan dolgozik a támadást ért rendszerek teljes helyreállításán, amelyek várhatóan hamarosan elkészülnek. Bár adatokat szereztek a cég hálózatáról, és a vizsgálat folyamatban van, jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a vevői adatbázisokat ellopták volna. Bár ez az esemény ideiglenes zavart okozott, a cégnek nincs tudomása más éttermi zavarról, és nem várja, hogy ez az esemény anyagi kárt okozzon az üzletének, működésének vagy pénzügyi eredményeinek.

Az eset kapcsán, a cég továbbra is folytatja a vizsgálatot és együttműködik a szövetségi rendőrséggel és a biztonsági szakértőkkel, hogy megtalálják a felelősöket és megakadályozzák a hasonló támadásokat a jövőben. A cég továbbra is kiemelt fontosságot tulajdonít az adatvédelemnek és folyamatosan fejleszti a biztonsági rendszereit, hogy megvédje a vevői adatokat és a céges információkat a jövőbeni támadásoktól. Továbbá a cég minden tőle telhetőt megtesz, hogy helyreállítsa az érintett rendszereket és visszaállítsa a normál működést.

A cég ismételten kérte a vevőit, hogy legyenek óvatosak az olyan e-mailekkel és hivatkozásokkal, amelyek személyes adatokat kérnek, és ne adják meg őket, ha nem biztosak benne, hogy a cégtől származnak. A cég továbbra is tájékoztatni fogja a nyilvánosságot az eseményekről és a következő lépésekről. A cég a saját biztonsági szabályainak betartásán túl, ajánlja az ügyfeleinek is, hogy legyenek óvatosak az adatokat illetően és ne adják meg őket, ha nem biztosak benne, hogy a kérő megbízható forrás.

Hozzászólások