A Steam Deck mostantól foglalás nélkül érhető el!

Koppány képe

A Valve írta:

A Steam Deck mostantól foglalás nélkül érhető el!

Örömmel jelentjük be, hogy a mai adag rendelési e-maillel a foglalási sor végére értünk. Mostantól van raktárkészletünk, és a Steam Deck megvásárolható!

Több mint egy év telt el a Steam Deck bejelentése óta. Az első naptól kezdve ellátásilánc-gondokkal és alkatrészhiánnyal küzdöttünk. Amíg a csapat e problémák megoldásán és a kereslet kielégítésén dolgozott, bevezettünk egy foglalási rendszert. Ez a rendszer lehetővé tette a vásárlók számára, hogy lefoglalják helyüket a sorban anélkül, hogy oldalak frissítése, parancsfájlok vagy botok elleni küzdelem miatt kellene aggódniuk.

A csapat az elmúlt évben keményen dolgozott a hiány és a logisztikai problémák megoldásán, és az erőfeszítésüknek köszönhetően most az eddigi legmagasabb ütemben gyártjuk és szállítjuk a Steam Decket. Az egyre növekvő foglalási ütem ellenére sikerült felülmúlnunk a szállítási becsléseinket, és a mai nappal végre a sor végére értünk.

Ennek ellenére a gyártási, feldolgozási és szállítási kapacitásunk továbbra is véges. Ha a rendelések mennyisége meghaladja kapacitásunkat a Steam Deck egy adott modelljének időben történő szállítására, a szállítási becslések meg fognak hosszabbodni, és egy bizonyos ponton visszaváltunk a foglalási módra, amíg utol nem érjük magunkat. Csakúgy, mint korábban, a vásárlók megőrzik a sorban elfoglalt helyüket, és e-mailt fognak kapni, amikor a rendelésük készen áll. Miután utolértük magunkat, és kiszolgáltuk az összes meglévő foglalást, visszatérünk a rendelések felvételéhez.

Izgatottak vagyunk e fontos mérföldkő elérése miatt, és olyan gyorsan fogjuk szállítani nektek a Steam Deckeket, ahogy csak tudjuk.

Megérkezett a hivatalos dokkolóállomás!

3 USB-A 3.1 Gen1 porttal, egy USB-C porttal a tápellátáshoz, DisplayPorttal, HDMI-vel és egy Gigabit Ethernet-porttal a dokkolóállomás minden csatlakozással rendelkezik, amire szükséged van. Tökéletes megoldás a Steam Decked áramforráshoz, valamint legfeljebb két külső megjelenítőhöz és számos más perifériához csatlakoztatásához.

Ha a hivatalos dokkolóállomás beszerzése számodra nem olyan lényeges, akkor nyugodtan használhatsz bármilyen más USB-C dokkolót vagy hubot. A SteamOS-en végzett munkánk miatt, hogy a dokkolóállomás kifogástalanul működjön a Steam Deckkel, más külsős hubokkal és dokkolókkal is javult a kompatibilitás.

A dokkolóállomás mostantól megvásárolható! Tudj meg többet róla itt, vagy rendelj egyet itt.

A dokkolóállomásnál is ugyanazok a feldolgozási és szállítási korlátok érvényesek, mint a Steam Decknél: ha a rendelésmennyiség rendkívül magas lesz, foglalási módra váltunk, amíg utol nem érjük magunkat. Örülünk, hogy végre a vásárlók kezébe juttathatjuk a dokkolóállomást, köszönjük a türelmeteket!

Steam Deck szoftverfrissítések

A csapat az elmúlt néhány hónapban folytatta a Steam Deck szoftverének frissítését és fejlesztését – íme néhány fontosabb az elkészült dolgok közül:

A felhasználói felület és élmény jobbá tétele

Javítottunk a játékbeli élményen, gyorshivatkozásokat adva a Teljesítményekhez és Útmutatókhoz az Átfedésben. A jobb működés érdekében átalakítottuk és javítottuk a média oldalt, ahol a képernyőmentések vannak. Az éjszakai mód mostantól automatikusan ütemezhető, hogy be- és kikapcsoljon a nap különböző szakaszaiban. Az Offline mód pedig egy sor fejlesztésen esett át, hogy sokkal stabilabbá és egyértelműbbé tegyük a használatát.

Új Steam Bevitel funkciók

A rengeteg hibajavítás és a felhasználói felület fejlesztése mellett mostantól a módváltás is támogatott, és a Steam Bevitel virtuális menüit is teljesen felfrissítettük és átalakítottuk. Mostantól elnevezheted a virtuális menüket, áthelyezheted őket a különböző források között, és több irányításod van az ikonok és színek fölött.

Több billentyűzet és javított felhasználói élmény

Az új régiókban való megjelenés előkészítéseként támogatást adtunk az egyszerűsített kínai, hagyományos kínai, japán és koreai billentyűzetekhez. Emellett jelentős fejlesztések történtek az érintőképernyős és a trackpades gépelés és válaszidő terén a képernyő-billentyűzeten, Játék és Asztal módban egyaránt.

Rendszerfrissítések

Frissítettük a SteamOS-t, az illesztőprogramokat és a firmware-t a Steam Deck egészének teljesítmény- és stabilitásjavítása érdekében. Ezenkívül, hogy segítsünk nyomon követni a rendszerfrissítéseket és bétákat (ha úgy döntesz, hogy részt veszel a tesztelésben), új, egyszerűbb frissítési csatornákat hoztunk létre: Stabil, Béta és Betekintés.

Dokkolt mód átalakítás

Számos felhasználói felület, szoftver és operációs rendszer frissítésre összpontosítottunk, hogy javítsuk a dokkolt élményt – nem csak a hivatalos dokkolóállomás, hanem minden csatlakoztatott dokkoló, hub és periféria esetében is. A csapat méretezés-, felbontás- és képfrissítés-gyakorisági beállításokat adott a külső megjelenítőkhöz, valamint széles körű kompatibilitást külső megjelenítőkkel, perifériákkal és hangkimeneti esetekkel.

(forrás)