Megint parádés volt a Bacsis Retro Számítógép Kiállítás

kami911 képe

2022. június 25-26-án került megrendezésre a Bacsis Retro Számítógép Kiállítás (BRSZK). Az elmúlt 8 évben 7 alkalommal került megszervezésre a Bacsis Retro Számítógép Kiállítása, és a mostani is nagyon izgalmas volt. A kiállítás több témakörben, több lelkes segítőnek hála lett elképesztően nagy és változatos. A BRSZK másik érdekessége, hogy továbbra sem Budapesten kerül megrendezésre, hanem Fejér megyében, közel a Balatonhoz, Füle településen. A 7. BRSZK kiállítás ingyenes. Erről a kiállításról számolt be a KiberMa az M2-n, a 206. adásában:

videó >

A rendezvény szervezője Orsovai „Bacsis” Sándor, a retró iránti lelkesedésből szervezi ezeket a találkozókat. Motivációja, hogy sokaknak okozzon örömöt a retró vasakkal. A gyűjtést még akkor kezdte el, amikor még ez a fajta hobbi lényegében nem létezett, tehát már valamikor a 2000-es évek legeleje ót építgeti gyűjteményét. Akkor még könnyebben be tudott szerezni olyan hardvereket szerezni, amelyek manapság már beszerezhetetlennek számítanak, ennek köszönhetően alakult ki egy akkora gyűjteménye amiből már érdemes volt egy kiállítást elindítani.

Mik voltak ott?

A szervező, Bacsis részéről a CPU gyűjteménye ezúttal is látható volt, ami ismét tovább bővült újabb példányokkal, illetve az első x86 alapú PC-től kezdve, közel napjainkig, idén is évről évre követhető lesz a PC Számítógépek fejlődése.

Természetesen az évről évre tovább bővülő gázplazma kijelzős gépek sarka sem hiányzott!

Frescho-részéről ezúttal is látható volt minden nem x86 alapú számítógép, ami meghatározó volt a 80-as és 90-es években, az Acorn-tól kezdve a C64-en át a ZX Spectrum-ig!

Dodi immár második alkalommal hozta el csodálatos makett gyűjteményét. Ha Panzer General rajongó vagy, tuti megdobban a szíved.

MrDozer és Hege egy külön standot működtetett a Commodore márka szerelmeseinek néhány érdekességgel, kiegészítővel. Egy igazi ritkasággal is bővül a kínálat. A különleges vendég egy nem túlzottan ismert modell, a C116-os lesz.

Schilence videokártya gyűjteménye is ott volt a kiállításon! Mivel VGA kártyákból soha nem elég, így Cocoon-Z is beszáll a videokártya kiállításba, továbbá bemutatja hatalmas, dobozos PC játék gyűjteményét is.

Cocoon-Z továbbá a retro-lanparty sarkot bővítette. Egymás, vagy akár Cocoon-Z ellen idén már 10 gépen mérkőzhettek meg a játékosok!

Madara-san hadrendbe állította a retro konzolokat, Nintendo, Sega és a Playstation több modellje is kipróbálható volt!

flymi idén újfent csatlakozott az egyedülálló processzor, VGA, és számítógép hűtő gyűjteményével.

Pdaw pedig a manager kalkulátor és PDA gyűjteményével kápráztatta el az érdeklődőket!

Alpi ahogy eddig is megszokhattuk, hozta az extrém-tuning részleget! Minden MHz-et kisajtolt, amit csak lehet!