Az Arch Linux telepítőhöz megjelent: Archinstall 2.5.1

kami911 képe

Az elmúlt másfél év alatt az Arch Linux telepítőfájljában az archinstall drámaian gyorsabbá és könnyebbé tette a népszerű Linux-disztribúciónak a telepítését. Megjelent az Archinstall 2.5.1, amely számos javítást és egyéb változtatást tartalmaz ehhez a könnyen használható Arch Linux telepítőhöz.

Az Archinstall 2.5.1 explicit --offline opciót ad hozzá a különböző, internetet igénylő ellenőrzések letiltásához, javítja a Btrfs alkötetek készítését, javítja a blokkeszközök kezelését, ésszerűbb alapértelmezett fájlengedélyeket állít be a naplókhoz és konfigurációkhoz, javítja a felhasználói felület funkcionalitását, a jelszó erősségének ellenőrzése kevésbé tolakodó lett, és számos hibajavítást tartalmaz.

Az Archinstall 2.5.1 emellett javítja a Btrfs tömörítés nem megfelelő kezelését az /etc/fstab-ban, javítja, hogy néhány PCIe eszköz nem jelenik meg megfelelően, a hálózati problémák kegyesebb kezelése és számos más hibajavítás.

A havonta megjelenő Arch Linux ISO médián található szöveges Arch Linux telepítővel kapcsolatos változásokról további részletek a GitHub projektoldalon találhatók.

(forrás)