Megjelent a System Monitoring Center 1.20 és már magyarul is tud

kami911 képe

Megjelent a System Monitoring Center egy új verziója, a 1.20-as verzió. Ez egy nyílt forráskódú és ingyenes alkalmazás, amellyel nyomon követheti Linux asztali gépének teljesítményét és használatát. Ez a verzió már magyar nyelven is használható.

A GTK és Python nyelven írt System Monitoring Center egy hatékony rendszerteljesítményt és használatot figyelő szoftver, amely számos egyedi és érdekes funkcióval rendelkezik, ha linuxos felhasználóként egy összetettebb rendszerfigyelő segédprogramot keres.

Az alkalmazás többféle grafikus reprezentációval rendelkezik, amely mindenféle részletet megjelenít a számítógép hardveréről és szoftveréről, beleértve, de nem kizárólagosan a CPU, GPU, RAM, lemez, hálózat, folyamatok, szolgáltatások, rendszerindítás, rendszerérzékelők, általános rendszerinformációk és felhasználók adatait.

A System Monitoring Center felülete lapok segítségével biztosítja az említett hardver és szoftver felügyeleti és kezelési funkcióit. A Teljesítmény lapon részletes információkat kaphat a számítógép CPU-járól, RAM-járól, lemezéről, hálózatáról, GPU-járól és olyan érzékelőkről, mint a hőmérséklet, ventilátorok és feszültség (ha rendelkezésre áll).

A Teljesítmény lap CPU, RAM, lemez, hálózat és GPU allapjai, valamint a Rendszer lap kivételével minden lap tartalmaz keresési funkciót, hogy könnyebben megtalálja a kívánt elemeket (például: egy folyamat befejezése, egy szolgáltatás leállítása vagy újratöltése stb.).

Ezenkívül a Rendszer és az Indítás lapok kivételével minden lapon rengeteg testreszabási és megjelenítési lehetőség áll a barkácsolóbb kedvűek rendelkezésére, és az általános beállítások közül beállíthatja a másodpercben megadott frissítési időközt, az adattörténet diagramját, engedélyezheti vagy letilthatja az utoljára megnyitott lap, az utoljára kiválasztott hardver és ablakméret megjegyzésének képességét, valamint beállíthatja az alkalmazás megnyitásakor megjelenítendő alapértelmezett lapot és allapot.

Továbbá az alkalmazás a címsoron megjeleníthető teljesítményösszefoglalóval rendelkezik, alkalmazkodni tud a rendszer témájához, például világos vagy sötét témákhoz, és támogatja az ARM-eszközöket is. A nyelvi támogatás jelenleg angolul és törökül érhető el, de a fordítókat mindig szívesen fogadjuk.

Ha ki szeretné próbálni a System Monitoring Centert, a Debian/Ubuntu alapú disztribúciókhoz egy DEB csomagot szállt a projekt, valamint a forráskódot is megtalálja a projekt GitHub oldalán. A forrás tarballból RPM-alapú disztribúciókhoz, valamint Arch Linuxhoz és származékaihoz is készíthet csomagokat.

pip install system-monitoring-center

Újdonságok

v1.20.0

  • Új: Gyorsbillentyűk a Folyamatok lapon történű műveletekhez
  • Új: Magyar fordítás
  • Eltávolítva: Indítópult lap
  • Frissítve: Lengyel fordítás
  • Javítva: RAM hardver részletek nem jelentek meg
  • Javítva: nyelvi fájlok másolása a telepítés folyamán
  • Kisebb javítások (felhasználói felület, fordítások stb.)

Hozzászólások

pici baki a fordításban, vagy bug?

@Kami

Memória lapon, lent a RAM alatt a "Megjelenítés" linkre kattintva, a felbukkanó "Fizikai RAM" ablakban az első sor:

"Teljes kapacitás: X GB" <- itt az X nem a valós teljes kapacitást jeleníti meg, hanem a max támogatott méretet.

Tehát egy olyan alaplapon, ami amúgy 32 GB-t támogat, de teszem azt, csak 16 van benne, ott is 32-t mutat. Tehát vagy rosszul számol, vagy hibás a felirat.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve