Ma és holnap lesz a Bacsis Retro Számítógép Kiállítás

kami911 képe

Ma nyitja meg kapuit a kétnapos retró találkozó a Bacsis Retro Számítógép Kiállítás (BRSZK), így akár most sem késő felkerekedni és elindulni a Fejér megyei Füle településre, ahol egy közel 800 négyzetméteres sportcsarnokban, a Petőfi Sándor utca 12-ben lesz a kiállítás. A kiállítás látogatása ingyenes, de a rendezvény segíthető támogatással. A támogatással kapcsolatban itt találsz információt.

A 7. BRSZK helyszíne: 8157 Füle, Petőfi Sándor utca 12. (Az iskola tornacsarnoka).
Időpontja: 2022. június 25. szombaton 10-20 óráig, 26. vasárnap 10-18 óráig várják a kedves érdeklődőket!

A rendezvény szervezője Orsovai „Bacsis” Sándor, a retró iránti lelkesedésből szervezi ezeket a találkozókat. Motivációja, hogy sokaknak okozzon örömöt a retró vasakkal. A gyűjtést még akkor kezdte el, amikor még ez a fajta hobbi lényegében nem létezett, tehát már valamikor a 2000-es évek legeleje ót építgeti gyűjteményét. Akkor még könnyebben be tudott szerezni olyan hardvereket szerezni, amelyek manapság már beszerezhetetlennek számítanak, ennek köszönhetően alakult ki egy akkora gyűjteménye amiből már érdemes volt egy kiállítást elindítani.

Én személy szerint nagyon örültem, hogy Budapesten kívül is van ilyen rendezvény, de az oka, hogy miért Fülén kerül megrendezésre: mert Bacsis fülei lakos.

Mire számíthatnak a látogatók?

A szervező, Bacsis részéről a CPU gyűjteménye ezúttal is látható lesz, ami ismét tovább bővült újabb példányokkal, illetve az első x86 alapú PC-től kezdve, közel napjainkig, idén is évről évre követhető lesz a PC Számítógépek fejlődése.

Természetesen az évről évre tovább bővülő gázplazma kijelzős gépek sarka sem fog hiányozni!

Frescho-részéről ezúttal is látható lesz minden nem x86 alapú számítógép, ami meghatározó volt a 80-as és 90-es években, az Acorn-tól kezdve a C64-en át a ZX Spectrum-ig!

Dodi immár második alkalommal hozza el csodálatos makett gyűjteményét. Ha Panzer General rajongó vagy, tuti megdobban a szíved.

MrDozer és Hege egy külön standot működtet a Commodore márka szerelmeseinek néhány érdekességgel, kiegészítővel. Egy igazi ritkasággal is bővül a kínálat. A különleges vendég egy nem túlzottan ismert modell, a C116-os lesz.

Schilence videokártya gyűjteménye sem hiányozhat a kiállításról! Mivel VGA kártyákból soha nem elég, így Cocoon-Z is beszáll a videokártya kiállításba, továbbá bemutatja hatalmas, dobozos PC játék gyűjteményét is.

Cocoon-Z továbbá a retro-lanparty sarkot bővítette. Egymás, vagy akár Cocoon-Z ellen idén már 10 gépen mérkőzhetnek meg a játékosok!

Madara-san hadrendbe állítja a retro konzolokat, Nintendo, Sega és a Playstation több modellje is kipróbálható lesz!

flymi idén újfent csatlakozik az egyedülálló processzor, VGA, és számítógép hűtő gyűjteményével.

Pdaw pedig a manager kalkulátor és PDA gyűjteményével kápráztatja el az érdeklődőket!

Alpi ahogy eddig is megszokhattuk, beizzítja az extrém-tuning részleget! Minden MHz-et kisajtol, amit csak lehet!

Idén először lesz retró számítógép börze is.

A kiállítás látogatása, ahogy eddig is, teljesen díjmentes!

7. Bacsis Retro Számítógép Kiállítás helyszíne:

Füle, Petőfi Sándor utca 12. (az iskola tornacsarnoka)

Időpont: 2022. június 25-26.

A helyszínen étel, ital vásárolható lesz. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

A korábbiakról a logouton, illetve az indexen is olvashattok beszámolót!