Megjelent a LibreOffice 7.2.7 Community verziója

kami911 képe

Elérhető a LibreOffice 7.2.7 Community, az önkéntesek által támogatott nyílt forrású irodai programcsomag új hibajavító verziója. A LibreOffice Technology platformra épülő csomag asztali, mobil és felhőalapú környezetekben biztosít számos interoperabilitási fejlesztést a Microsoft zárt fájlformátumaihoz.

LibreOffice 7.2 kiadási megjegyzések

A LibreOffice 7.2.7 Community a nyílt forráskódú irodai programcsomagok funkciói tekintetében a legmodernebb. Azon felhasználók számára, akiknek a fő céljuk a személyes termelékenység, és ezért az új funkciók helyett inkább egy olyan kiadást részesítenek előnyben, amely több tesztelésen és hibajavításon esett át, a The Document Foundation a LibreOffice 7.2.x verziót javasolja. A LibreOffice 7.1.x-es verzió támogatása, 2021. november 30-án lejárt. A honlapról letölthető már a 7.3.3-as verzió is.

Újdonságok

Letöltések

 

Hozzászólások

kimarite képe

Csomagok telepítése a deb-get segítségével

#1.1 Én így szoktam:
A LibreOffice telepítése: a dpkg segítségével
Az LMDE vagy a Debian ... nem használhatnak PPA-t.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Csomagok telepítése a deb-get segítségével

#1.1.1 Én is gondolkodtam ezen a deb-get-es dolgon, mert hát Windows használóknál nem gond, hogy kismillió programot kismillió helyről, vagy gyűjtő oldalakról raknak fel, és nincs ezzel gondjuk, ugyanakkor Linux alatt repó, ppa, flatpack, github, gitlab, és standalone deb/rpm, meg egyebek miért is gond. Ezzel kapcsolatban ért bennem a következő Linux vs Windows epizód. (Tudom, itt már sok hasonló írás van ezekről, de mindezek összehasonlítva még nincsenek.). Csak az a baj, hogy most valahogy a programozás témában nagy a presszió, fiatal kuncsaft fejébe vette, hogy programozni tanul, és nagyon kell mentor neki, teljesen lefoglal, szóval lehet, hogy programozás témájú blog lesz, még nem tudom. Ezzel is az a baj, hogy mára nagyon szétszórt lett, én most a Rustnak feküdtem neki, de kuncsaft a Java-t akarja nyomatni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve