Megjelent a Debian 11.3!

Koppány képe

A Debian projekt örömmel jelenti be stabil disztribúciójának Debian 11 (kódnév „bullseye”) harmadik frissítését. Ez a pontszerű kiadás elsősorban a biztonsági problémákhoz ad korrekciókat, valamint néhány módosítást felmerülő problémák kiküszöböléséhez. A biztonsági figyelmeztetéseket már közzétettük korábban.

Debian 11.3

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a pont kiadás nem jelenti a Debian 11 új verzióját, hanem csak a mellékelt csomagok egy részét frissíti. Nem kell kidobni a régi "bullseye" telepítési médiát. A telepítés után a csomagok frissíthetők az aktuális verziókra egy naprakész Debian tükör segítségével.

Azoknak, akik gyakran telepítenek frissítéseket a security.debian.org webhelyről nem kell sok csomagot frissíteniük, hiszen a pontkiadás ezeket a frissítéseket tartalmazza.

Az új telepítési képek már elérhetőek  a debian hivatalos oldalán! A telepítő frissítve lett, hogy tartalmazza a pontkiadás által a stable-ba beépített javításokat.

Egy meglévő telepítés erre a változatra frissíthető úgy, hogy a csomagkezelő rendszert a Debian számos HTTP-tükrének egyikére irányítja. A tükrök átfogó listája a következő címen érhető el:

https://www.debian.org/mirror/list

A biztonsági javítások és módosítások részletes listáját itt tekintheti meg!

A teljes változásnapló itt tekinhető meg!

A Debianról

A Debian Project a szabad szoftverfejlesztők munkájának gyümölcse, akik idejüket és energiájukat felajánlják a teljesen ingyenes Debian operációs rendszer elkészítésére.

További információkért látogasson el a Debian weboldalára a https://www.debian.org/ címen, küldjön levelet a press@debian.org címre, vagy lépjen kapcsolatba a stabil kiadási csapattal a debian-release@lists.debian.org címen.

CsatolmányMéret
Kép ikon deb113.png37.39 KB

Hozzászólások

Balazs_B képe

Szuper

Szerintetek van esély arra a közel jövőben hogy az LMDE lesz a fő Linux Mint változat?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szuper

#1 Amennyiben a Mint elkezd jobban kacsintgatni az "Ubuntu nélküli világ felé", akkor van. Az Ubuntu elég egyedi utat választott pl. a frissitések területén is, gondolok itt a snap csomagokra, ami nem nagyon fér bele a Mint filozófiájába.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Szuper

#1 Ha megvalósul, akkor érdemes lenne pár,  máshonnan nehezen beszerezhető vagy, csak AppImage, Flatpak, Snap, esetleg szóló DEB-ként elérhető csomagot leforgatni, és tükörről, DEB-ként elérhetővé tenni. Persze, nagy munka.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szuper

#1.2 +1, én is erre gondoltam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Balazs_B képe

Szuper

#1.2.1 Köszi a kommenteket.
Szerintetek az lenne könnyebb/logikusabb amit leírtatok vagy esetleg arch bázisra átrakni a Mintet?
Tudom ez utóbbi sokkal durvábbnak hangzik, de lehet nem lenne az?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szuper

#1.2.1.1 Passz. Ill. szerintem piros. Van egy alap felhasználói tábor, aminek nagyon jó ez így, aztán a haladó tábor, akinek ez ahogy van, már megjelenéskor elavult állapot (azaz, ha úgy vesszük az LTE ubiból amikor Mint főverzió lesz, addigra már egy vagy akár kettő újabb nem LTE ubi is kiadásra kerül, jóval frissebb csomagokkal), és ez igenis számít nekik.

De ugyanakkor a Mint csapat nem egy akkora társulat, hogy jelenlegi felhozatalnál sokkal többet bevállaljon szerintem. Tehát arch bázis esetén jobban fel kell húzni a gatyát és az alap felhasználó tábor meg elesne egy stabil, nyugis és jó disztrótól.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

Szuper

#1 attól függ, hogy meddig csürik-csavarják az Ubuntu alapot. Remélem nem lesz gond, de azért a Canonical mindig tud furcsa húzásokat tenni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Koppány képe

Szerintem az amit a Debian

Szerintem az amit a Debian project képvisel pontosan az a háttér amire a jövőben a mint csapatnak szüksége van. Gondolok itt irányelvekre illetve az általatok említett problémákra. Örülök, hogy van Lmde mert remek amit Clemék csinálnak. Én meg vagyok győződve arról, hogy a debian az "igazi linux" elveket tekintve. Sajnálom  hogy az ubuntu egy szerintem teljesen rossz irányba megy. Ami nagy kár. Nem tartom kizártnak a jövőben az ubuntutól való elválást bár ahhoz sok rossznak kell történnie. Amikor az lmde 5 béta még csak darabokból állt és összeraktam bizony szembesültem vele,hogy mennyi minden az ubuntutól érkezik. Szóval ez nem egyszerű dolog. Az ubuntu remek rendszer félreértés ne essék, az irányelvekkel vannak bajok szerintem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve