Újra frissített AMD Zen 3 CPU mikrokódok

kami911 képe

Az AMD frissítette a Zen 3 (19h jelölésű család ) CPU mikrokódjait és elérhetővé tette a linux-firmware.git fán.

Mostantól frissített firmware rendelkezésre áll a Zen 3 CPU tulajdonosok számára Linuxon. Sajnos azonban ezek a CPU mikrokód frissítések még mindig nyilvános változtatási napló nélkül történnek, így nem lehet tudni az újdonságokról. Ez az első 19h jelölésű család CPU mikrokód frissítés november óta, de nincs jelzés arra, hogy ez biztonsági javítások, általános hibajavítások miatt történt-e, vagy mi az oka ennek a legutóbbi frissítésnek:

linux-firmware: Update AMD cpu microcode
* Update AMD cpu microcode for processor family 19h

Key Name = AMD Microcode Signing Key (for signing microcode container files only)
Key ID = F328AE73
Key Fingerprint = FC7C 6C50 5DAF CC14 7183 57CA E4BE 5339 F328 AE73

A nagyobb nyilvánosságra hozataltól eltekintve az AMD általában nem sorolja fel a linux-firmware.git-re feltöltött mikrokódváltozásokat. Ez egy olyan terület, ahol az Intel jobb munkát végez a CPU mikrokód kiadásaival, mivel ők valóban közzéteszik a részletes változásnaplókat és kiadási megjegyzéseket. Biztonsági hirdetmény nincsen ezzel a kiadással kapcsolatban.

A linux-firmware.git fájlban frissített AMDGPU firmware és mikrokód fájlok is landoltak, hogy megfeleljenek a Radeon Software 21.50 csomagban lévő illesztőprogramnak készletnek. Ott is, bár sajnos nincs változásnapló, se kiadási jegyzetek.