Megjelent a Calibre 5.34-es verziója

kami911 képe

A Calibre készítője és karbantartója, Kovid Goyal kiadta népszerű nyílt forráskódú, platformokon átívelő és ingyenes e-könyv-kezelő szoftverének új verzióját. A Calibre 5.34 új eszköz támogatással (Nook Glowlight 4) és különböző fejlesztésekkel bővült.

A Calibre 5.34 különböző fejlesztéseket tartalmaz, többek között egy új „Exclude Files" gombot a Könyvszerkesztés helyesírás-ellenőrző eszközben, amellyel a felhasználók kizárhatnak bizonyos fájlokat az ellenőrzésből, nagyobb beélyegépeket az EPUB/MOBI katalógusokban, és a Beállítások → Billentyűkombinációk → Metaadatok szerkesztése menüpontban létrehozható egy olyan billentyűparancs a metaadatok beillesztéséhez, amely figyelmen kívül hagyja az exclude_fields beállítás értékét.

Emellett a Beállítások → Finomhangolás menüpontban egy olyan finomhangolást ad hozzá, amely a felhasználók számára megadja a nem meghatározott számok rendezési értékét, javítja az e-könyvnéző komponenst a szókincstárnak megjelölt linkek megjelenítésére, a bibliográfia linkek felugró ablakként való megnyitására, valamint az e-könyvek olyan kiemelésekkel való megnyitására, amelyek a szöveg soron belüli formázását átfogják, és számos hírforrást javít, köztük az American Prospect, az El Pais, a Mediapart és a Pocket hírforrásokat.

Természetesen különböző hibák is javításra kerültek, hogy a Calibre e-könyvkezelő munkamenetek stabilabbá és megbízhatóbbá váljanak. A Linux-felhasználók számára az új kiadás különböző kompatibilitási javításokat tartalmaz a Python 3.10 számára, amelyet most már alapértelmezés szerint használnak néhány újabb GNU/Linux disztribúcióban.

Szintén javítottuk az F8 gyorsbillentyűt, amely a következő rosszul írt szóra való ugráshoz használható, és miután elérte az aktuális fájl utolsó szavát, nem működött tovább.

Javították továbbá a PDB E-olvasó kimenetet, a Supernote A5 X Android-alapú digitális jegyzetelő eszköz során tapasztalt programösszeomlást, illetve egy regressziót, amely megakadályozta, hogy a felhasználók új billentyűparancsokat hozzanak létre.

További részletekért tekintse meg a kiadási megjegyzéseket. Addig is, a Linux bináris változatot már most letöltheti a hivatalos weboldalról. Információk a program használatáról.

(forrás)