Itt a Wayland 1.20

kami911 képe

A Wayland 1.20 megjelent, a Wayland programkönyvtár és referencia, az alapprotokoll legújabb verziója.

Bár a Wayland, a Wayland kódnak a fejlődése az elmúlt években lelassult, a Wayland 1.20 egy meglehetősen bőséges frissítés. Ez a Wayland kiadás közel egy évvel az előző nagyobb kiadás után érkezett. Teljes mértékben támogatja a FreeBSD-t. Az összes FreeBSD-támogatási javítás bejutott a Wayland 1.20-ba, és ezzel a kiadással készen áll a támogatásra. A FreeBSD folyamatos integrációs (CI) tesztek lefedettségét is biztosítják a fejlesztők, hogy a FreeBSD-támogatás jó állapotban maradjon, és remélhetőleg nem fog visszafejlődni a jövőben sem.

A Wayland 1.20 emellett megszünteti az elavult GNU Autotools build rendszer támogatását, és mostantól kizárólag a Meson build rendszerre koncentrál. A Wayland sok más nyílt forráskódú projekttel együtt most már teljes mértékben a Meson-ra épül.

A Wayland 1.20 néhány protokoll kiegészítést is tartalmaz, mint például a wl_surface.offset, wl_output.name és wl_output.description tulajdonságok a kimenetek azonosításához, és még sok más A Wayland könyvtár kódjában is vannak különböző hibajavítások.

A Wayland 1.20-as kiadás rövid bejelentése a Wayland levelezési listán olvasható.

(forrás)

Hozzászólások

És akkor ez...

Akkor ez mostanmár támogatja a távoli asztal (RDP) elérést már? Mármint működnek jól vele a távoli asztal megoldások? Ebben a COVID-os érában nem lenne hátrány...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve