A PAPPL 1.1 nyílt forráskódú nyomtató keretrendszer WiFi konfigurációval és IPP-USB-vel bővül

Míg a CUPS 2.4 mostanában jelent meg az első nagy frissítésként évek óta és mióta az OpenPrinting átvette az upstream fejlesztést, a CUPS alapítója, Michael Sweet párhuzamosan folytatja a PAPPL mint modern, nyílt forráskódú nyomtatóalkalmazási keretrendszer fejlesztését. nemrég jelent meg a PAPPL 1.1 kiadása.

Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt jelent meg a PAPPL 1.0 a nyomtatóalkalmazási keretrendszerhez, amelyet Michael Sweet az Apple-től való távozása óta fejlesztett. Sweet úgy írja le a PAPPL-t, mint „egy egyszerű C-alapú keretrendszer és könyvtár a CUPS nyomtatóalkalmazások fejlesztéséhez, amelyek a nyomtatóillesztők ajánlott helyettesítői. Kifejezetten az LPrint és egy jövőbeli Gutenprint nyomtatóalkalmazás támogatására fejlesztették ki, de eléggé általános célú ahhoz, hogy bármilyen nyomtatót vagy illesztőprogramot támogasson, amely asztali számítógépeken, szervereken és beágyazott környezetben is használható. A PAPPL támogatja a JPEG, PNG, PWG Raster, Apple Raster és „nyers" nyomtatást USB és hálózati (AppSocket/JetDirect) kapcsolaton keresztül csatlakoztatott nyomtatókra. A PAPPL beágyazott IPP Everywhere szolgáltatást nyújt, amely hozzáférést biztosít a nyomtatókhoz helyben vagy az egész hálózaton."

A PAPPL 1.1 támogatja a WiFi konfigurációt, az IPP-USB-t, az automatikus hozzáadás támogatását, a több nyomtató jobb kezelését, valamint a Microsoft Windows 10 és újabb rendszerek támogatását.

A PAPPL 1.1 elérhető a GitHub webhelyen az alábbi ajánlással:

A PAPPL 1.1.0 verzió már letölthető. A PAPPL v1.1 támogatja a Wi-Fi konfigurációt, az IPP-USB-t, a nyomtatóillesztő-program keresését és automatikus hozzáadását, javítja a több nyomtató kezelését, és támogatja a Microsoft Windows® 10 és újabb rendszereket.

(forrás)