Megjelent a Tux Paint 0.9.27

kami911 képe

A Tux Paint egy ingyenes, díjnyertes rajzprogram 3 és 12 év közötti gyermekek számára (például óvodás és kisiskolás korosztály). A Tux Paint-et világszerte használják az iskolákban számítógépes művészi rajzolási tevékenységhez. A program ötvözi a könnyen kezelhető kezelőfelületet, a szórakoztató hangeffektusokat és a bátorító rajzfilm kabalát, amely a program használata közben vezeti a gyerekeket.

A gyerekeknek egy üres vászon és számos rajzeszköz áll rendelkezésükre, amelyek segítik őket a kreativitásban.

Emellett a felnőttek is szívesen használják a Tux Paintet; mind nosztalgiából, mind pedig a bonyolultabb, professzionális művészeti eszközöket felváltva. Emellett a Tux Paint népszerűvé vált a "glitch art" létrehozására is, köszönhetően a számos speciális effektus eszköznek.

A Tux Paint honlapja

Az új Magic eszközök mellett a Tux Paint 0.9.27 frissíti a Paint és Line eszközöket a vonalak és a vonalak szögének megfelelően forgó ecsetek támogatásával, valamint a Fill eszközzel, amely mostantól szabadkézi festési módot kínál egy szűk területen belüli interaktív színezéshez.

Ebben a kiadásban fejlesztették a Blocks, Cartoon, Chalk, Emboss és Halftone Magic eszközöket is azzal a képességgel, hogy a teljes képet egyszerre lehet módosítani, frissíti a TV Magic eszközt, hogy a pixeleket piros/zöld/kék összetevőkre bontja, és az összes Magic eszközt hasonló hatású szakaszokba csoportosítja, hogy a gyerekek könnyebben megtalálják a szükséges eszközt.

Szintén újdonság a Tux Paint 0.9.27-ben a "forgó vonalkázó" ecset, az a képesség, hogy vonalak rajzolásakor vagy alakzatok forgatásakor a képernyő alján lévő utasításokban megjelenjen az elforgatás szöge, valamint több Magic eszköz támogatása, hogy a hosszú folyamatokat folyamatosan frissülő folyamatjelző sáv tájékoztat, illetve lejátssza a hanghatásaikat, amikor teljes képernyős módban alkalmazza az effekteket.

A Tux Paint felhasználói dokumentációja is frissült ebben a kiadásban, és a Tux Paint Config program is frissült, hogy jobban támogassa a nagyobb, nagy felbontású kijelzőket.

Telepítés

További platformokra való verziók letöltése >