A KDE Plasma 5.23.3 tovább javítja a Wayland munkameneteket és itt a fókuszgyűrű funkció

kami911 képe

A KDE Project bejelentette a KDE Plasma 5.23.3 frissítés kiadását és általános elérhetőségét a legújabb és legjobb KDE Plasma 5.23 asztali környezet sorozathoz.

A két héttel a KDE Plasma 5.23.2 után érkező KDE Plasma 5.23.3 kiadás célja a Plasma Wayland munkamenet további javítása azáltal, hogy a Mozilla Firefox webböngésző jobban reagál az ablakára húzott és ejtett fájlokra, javítja a panel automatikus elrejtési animációját, kezeli a külső kijelző ki- és visszakapcsolásakor fellépő Plasma összeomlást, valamint kijavítja a Plasma akadását, amely a Digital Clock appletnek az eszköztár megtekintéséhez történő lebegtetésekor jelentkezett.

Egy másik érdekes változás a KDE Plasma 5.23.3 pont kiadásában az új „fókuszgyűrű” funkció, amely kibővíti a gombok, jelölőnégyzetek, kombinált dobozok, rádiógombok, szövegmezők és spinbox-ok fókuszhatását a közelgő KDE Plasma 5.24 kiadásban, amelyet a KDE Plasma 5.23-ba visszaportáltak, hogy számos, a felhasználók által az utóbbi időben bejelentett, fókusszal kapcsolatos hibát és problémát orvosoljanak, és hogy vizuálisan sokkal könnyebben megkülönböztessék ezeket a felhasználói felület elemeket.

A KDE Plasma 5.23.3 javítja a Plasma Networks kisalkalmazást, amely lehetővé teszi a jelszóval védett .p12 tanúsítvánnyal rendelkező OpenVPN szerverhez való csatlakozást, javítja a System Monitor alkalmazás indításakor előforduló összeomlást, javítja a GTK alkalmazások ikonjainak jobb gombbal történő kattintását a tálca területén, és javítja a Rendszerbeállítások billentyűzet oldalát, hogy a módosítások alkalmazásakor ne állítsa vissza a Num Lock beállítást az alapértelmezett értékre.

Ez a kiadás javította továbbá a Vissza gombot a Rendszerbeállítások alkategória oszlop fejlécében, hogy működjön érintőképernyőn és tollal, javítja az asztali elemek emblémáit a jobb alsó sarokban, hogy többé ne jelenítsenek meg különböző méretű, egymásra helyezett emblémákat, és javítja a Mindent minimalizál hatása/widget/gombot, hogy emlékezzen az aktív ablakra és annak „felül" pozíciójára, amikor visszaállítja az összes minimalizált ablakot.

Végül, de nem utolsósorban a KDE Plasma 5.23.3 javítja a virtuális asztalok közötti váltást, ha maximalizált ablakok vannak, és amennyiben sötét színsémát vagy témát használ, hogy a panel többé ne villogjon, valamint a panel widgetek váltását egy alternatív widgetre az „Alternatívák...” felugró ablak segítségével, hogy többé ne rendezze át a widgeteket.

Összesen 36 változás van ebben a kiadásban, és a teljes változásnaplót itt tanulmányozhatja.

A KDE Plasma 5.23.3 frissítés hamarosan megérkezik a különböző gördülő kiadású GNU/Linux disztribúciók stabil szoftvertárolóiba, mint például a KDE neon, Arch Linux, PCLinuxOS és openSUSE Tumbleweed, valamint a Kubuntu 21.10 backports PPA-jába, így mindenképpen frissítse a KDE Plasma 5.23-as telepítéseit, amint lehetséges.

(forrás)

Hozzászólások

KDE munkamenet mentése

Vannak grafikus környezetek, melyek a gép leállításakor képesek a teljes munkamenet mentésére, és a következő indításkor a visszaállítására. A KDE Plasmában ezt a lehetőséget nem találom. Létezik, hogy egyáltalán nincs benne ilyen?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

KDE munkamenet mentése

#1 Ez a leírás aktuális lehet még: https://userbase.kde.org/System_Settings/Desktop_Session

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

KDE munkamenet mentése

#1 Amit Kimarite linkelt, ismerem de én még sose próbáltam ki. Nálam egy indítás mindig tiszta lapot jelent, ha meg szorít az idő mert kapkodás  van valamiért akkor hibernálok. Az biztos hogy visszaállitja a munkamenetetet az utolsó bájtig.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve