Megjelent a NVIDIA 470.62.05 béta illesztőprogram

kami911 képe

Az NVIDIA közzétette legújabb Vulkan béta állapotú illesztőprogram frissítését Windows és Linux operációs rendszerekhez, amely néhány új kiterjesztés támogatását és Vulkan Video fejlesztéseket tartalmaz.

A nemrég megjelent Vulkan 1.2.195 spec kiadás után mostantól támogatott a VK_KHR_format_feature_flags2 és a VK_KHR_maintenance4 kiterjesztések. Ezek kisebb kiegészítések, de a jövőben fontos bővítések lesznek.

A Vulkan videótámogatás terén az NVIDIA KHR_video_queue implementációja mostantól megfelelően támogatja a VK_QUERY_TYPE_RESULT_STATUS_ONLY lekérdezéseket. Ezenkívül az NVIDIA illesztőprogramjával rendelkező KHR_video_decode_queue mostantól támogatja a videó dekódolási műveletekhez a sorrenden kívüli párhuzamos parancspuffer-felvételt.

Az NVIDIA 470.62.05 Vulkan béta illesztőprogram Linux-ra (és NVIDIA 472.33 Windows-ra) szintén számos Vulkan javítást tartalmaz.

További részletek és letöltések a legújabb NVIDIA Vulkan béta illesztőprogramokról a developer.nvidia.com oldalon. Az NVIDIA eközben hamarosan bemutatja a következő nagy illesztőprogram sorozatának béta darabját, amely várhatóan néhány izgalmas kiegészítést tartalmaz majd.