Megjelent a Thunderbird 91!

A népszerű Mozilla Thunderbird email, hírolvasó és chat kliens következő jelentős kiadása, a 91-es, megjelent: megújult fiókbeállítási varázslóval, amely új, modern megjelenést és funkciókat hoz.


A Thunderbird 78 után a Thunderbird 91 jön, amely a Mozilla Firefox 91 böngészővel egységesen, rengeteg újdonságot és fejlesztést ígérve mindenki kedvenc e-mail klienséhez.
A legnagyobb változás azonban egy vadonatúj fiókbeállítási varázsló, és szeretném, ha elsőként látnátok működés közben, és értesülnétek az új funkcióiról. Először is, az új fiókbeállítási varázslót modernizálták, és nagyon jól néz ki, még akkor is, ha valószínűleg a közeljövőben nem fogjátok használni, ha már telepítve van a Thunderbird.

A következő alkalommal azonban, amikor a Thunderbird 91 új fiókbeállítási varázslóját fogjátok használni, tudnotok kell, hogy támogatja a CalDAV naptárak észlelését, az email aláírásokat, a beállítás során a címjegyzékhez való csatlakozást lehetőségét, hogy megkönnyítse a névjegyek importálását, valamint a titkosítás beállítását.

Az új fiókbeállítási varázsló mellett a Thunderbird 91 olyan fontos és már nagyon várt új funkciókat is tartalmaz, mint például a Thunderbird-profilok importálásának és exportálásának támogatása, a titkos címzettek leveleinek titkosításának lehetősége, a gyorskeresés a többüzenet-nézetben és javaslat az elavult vagy nem kompatibilis kiegészítők cseréjére.


Vannak még vizuális fejlesztések a naptár megjelenítésénél, az üzenetíró ablaknál és az üzenetolvasó felhasználói felületénél. Ezenkívül a Thunderbird 91-ben az események és feladatok létrehozásához és törléséhez visszavonás és újra végrehajtás támogatást, valamint naptárankénti és globális értesítési beállításokat kap.


Természetesen, mivel ez egy jelentős kiadás, sok más változtatás és hibajavítás is lesz, hogy az e -mail és hírolvasást valamint a naptárhasználatot sokkal jobbá tegyük.

A Thunderbird 91 beépített PDF megjelenítőt is tartalmaz, hasonlóan a Firefox böngészőhöz. A sebességet érintő változtatás, hogy az üj verzió támogatja a többszálú működést, így a Thunderbird böngésző gyorsabban fog működni a modern számítógépeken.

 

A Thunderbird 91 kiadási megjegyzései és letöltése (minden letöltés). Fejlesztői blogbejegyzés

 

Fordította: Dobler Gábor