Linux Mint blog havi hírek - 2021. május

Koppány képe

Üdv mindenkinek!

Mielőtt nekilátnánk a híreknek, szeretnénk köszönetet mondani szponzorainknak, partnereinknek és adományozóinknak!
Nagyon köszönjük hozzájárulásukat és támogatásukat! Köszönet illeti mindazokat az embereket is, akik ötleteikkel, támogatásukkal vagy más módon segítenek minket és mindazoknak, akik mellékprojektekkel,  más felhasználók megsegítésére fordított idővel segítik közösségünket.

Linux Mint 20.2 „Uma”

A hónap legnagyobb híre a Linux Mint 20.2 „Uma” közelgő kiadása. Reméljük, hogy június közepéig elkészül a BETA verzió.

Bulky

Egy új XApp került bevezetésre, amely lehetővé teszi a fájlok tömeges átnevezését a Cinnamon és a MATE asztali környezetekben. Az új alkalmazás a Bulky nevet viseli, és a Linux Mint 20.2 verzióval szállítjuk majd.

Bulky

Az Xfce asztali környezetben a Thunar már saját beágyazott tömeges átnevezővel érkezik, így a Bulky-ra ott nem lesz szükség.

Nemo tartalom keresés

A Nemo a tartalom keresésével fog bővülni. Eddig csak fájlokra lehetett rákeresni, de a Nemo 5.0-ban kombinálhatja majd a fájlkeresést és a tartalomkeresést, vagyis könnyedén megtalálhatja azokat a fájlokat, amelyek bizonyos módon vannak elnevezve és / vagy amelyek bizonyos szavakat tartalmaznak.

Nemo 5.0

A rendszeres kifejezések és a rekurzív mappakeresések támogatottak.

AMD támogatás az NVIDIA Prime applet alkalmazásban

Az Nvidia-prime-applet 1.2.7 alkalmazás nemrégiben visszaportolásra került. Ez tartalmaz egy javítást az ubuntu-drivers-common regressziójához, ami miatt az applet eltűnt.

Támogatja az AMD / NVIDIA hibrideket (azaz integrált AMD GPU-t és diszkrét NVIDIA GPU-t) tartalmazó számítógépeket is.

Warpinator

A Warpinator hamarosan megjelenő verziója lehetővé teszi, hogy kiválassza a használni kívánt hálózati interfészt. Ha több interfészhez csatlakozik (például vezeték nélküli + ethernet),lehetősége lesz, hogy kiválassza, melyik hálózaton szeretné megosztani a fájlokat.

Új opcionális tömörítési beállítás is elérhető lesz. Miután mindkét gépen engedélyezte, a tömörítés akár háromszor gyorsabb átviteleket is eredményezhet.

(fotó)